ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті африканська чума перекинулася на свійських свиней (ВІДЕО)

    28 березня 2024 четвер
    134 переглядів
    Свинська чума стрімко поширюється на всі райони Закарпаття

    Хронологія зараження дикий свиней африканською чумою в Закарпатті показувала, що вона стрімко поширюється на всі райони.



    Наприкінці минулого року від африканської чуми загинули дикі свині на Виноградівщині.


    Згодом м ертву дику свиню, яка загинула від чуми, було виявлено в мисливському господарстві Берегівщини, а потім заражену чумою мертву дику свиню було виявлено і в Іршавському районі. Була надія, що чума не пошириться на гірські райони, але, на жаль, згодом чуму виявили і на Міжгірщині.


    Найбільші побоювання були навколо можливого поширення африканської чуми на свійських тварин. Влада пішла на радикальні кроки – було вирішено провести повний відстріл дикий свиней на території всієї області.


    Однак вчора стався випадок, який може мати страшні наслідки – у селі Нижній Коропець Мукачівського району померли дві свійські свині і в лабораторії було підтверджено, що смерть настала в результаті захворювання на африканську чуму.


    Наразі у селі оголошено карантин, трупи свиней оброблено спеціальними дезинфікуючими засобами і закопано. У селі чергує поліцейська патрульна бригада.



    Справа в тому, що чума дуже легко поширюється. Африканська чума належить до списку A згідно з Міжнародною класифікацією заразних хвороб тварин. На щастя, чума не несе небезпеку людям, однак при появі захворювання хоча б однієї свині, доводиться винищувати всіх свиней у радіусі можливих контактів. Тобто, санепідеміологам доведеться винищити свиней не лише у Нижньому Коропці, але, можливо, у прилеглих селах.


    А якщо буде виявлено випадок захворювання свійських свиней ще в інших районах, то доведеться винищити все поголів’я по всій області. Навіть невеликі випадки захворювання свійських свиней африканською чумою призводять до карантинних санкцій з боку країн, які імпортують свинину. Україна може понести великі економічні збитки.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору