ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Екологи заявили, що вода у Дніпропетровську наближається до стану не пригодної для пиття

    19 квітня 2024 п'ятниця
    102 переглядів
    Вода в Дніпрі жахнула екологів

    Сьогодні з дніпровською водою ситуація дуже погана. За своїми показниками вода в Дніпрі наближається до технічної.


    Справа в тому, що Дніпро не має водообміну. Всі водосховища в басейні головної річки країни мають застійний режим, через що забруднення в них збільшується.


    Про це розповів гідрогеолог, доктор технічних наук, головний науковий співробітник Інституту телекомунікацій і глобального інформаційного розвитку Євген Яковлєв.


    "За європейськими нормами, води з Дніпра за якісними параметрами наблизилися до технічних. За оцінками професора Шапара, Дніпро не має водообміну, все водосховища мають застійний режим і стійку тенденцію до збільшення забрудненості. За оцінками академіка Яцика, на території України близько 38 тисяч ставків малих і середніх водосховищ, в т. ч. до 13 тисяч в басейні Дніпра. Тобто малі річки в Україні закриті, вони не можуть дати свіжої води ні Дніпру, ні Дністру, ні Бугу, ні Сіверському Донцю ".


    Науковець додав, що про це офіційно почали говорити тільки в останній рік. Раніше неодноразово українські вчені-екологи виходили на рівень профільного комітету Верховної Ради та міністра екології з пропозиціями по переоцінці водно-екологічної ситуації. Однак ніякої відповіді від владних структур весь не було.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору