ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

10 основних причин болю у спині

    16 квітня 2024 вівторок
    68 переглядів
    Основні причини, які можуть викликати біль у спині

    Лікар-невролог Олексій Сіделковський назвав основні причини, які можуть викликати біль у спині.


    Більшість людей неодноразово зазнавали больових відчуттів в області спини. Цей неприємний симптом приносить занепокоєння, так як проблему викликають найрізноманітніші причини, пише він у своєму блозі.


    1 Дегенеративно-дистрофічний процес в хребті.


    Іншими словами – остеохондроз. Це найбільш часта причина больових відчуттів. Вони посилюються при рухах, можуть тривати досить тривалий час, але серйозно не загрожують людині. Лікуванням займається невропатолог, а основу терапії складають протизапальні препарати.


    2 Патологія нирок.


    Сюди варто віднести сечокам'яну хворобу і пієлонефрит. Болі локалізуються зазвичай в нижній частині спини, вони ниючі, але при нападі коліки бувають і гострими, різкими, які вимагають негайного усунення. Не віддаються в нозі або сідниці, часто супроводжуються температурою. Лікування – застосування спазмолітиків і антибіотиків.


    3 Хвороби тазостегнових суглобів.


    При наявності вікових змін в кістковій тканині виникає остеопороз. В результаті пошкоджуються суглобові поверхні тазостегнового зчленування. Підсумок – сильні болі в нижній частині спини, що посилюються при фізичному навантаженні. Радикальне лікування тільки одне – протезування тазостегнових суглобів.


    4 Патологія статевої системи.


    У жінок болі в спині виникають при проблемах з яєчниками, а у чоловіків – при захворюваннях передміхурової залози. Прояви різноманітні – від невеликих ниючих відчуттів до різкої хворобливості. Лікуванням займаються гінекологи та андрологи.


    5 Міозити.


    Це запальний процес в м'язах. Лікування таких болів в спині швидке – за допомогою зігріваючих мазей.


    6 Аневризма черевного відділу аорти.


    При розшаруванні або тромбоутворенні виникають сильні больові відчуття в спині. Важлива кожна хвилина – стан загрожує життю. Але діагностику проводить тільки лікар за допомогою УЗД.


    7 Стенокардія та інфаркт міокарда.


    Виникає сильний біль, що давить в спині в грудній частині. Необхідний прийом нітратів і негайна допомога кардіолога.


    8 Пухлини хребта.


    Вкрай неприємна проблема, що супроводжується сильними постійними болями. Вони не знімаються анальгетиками, а для точної діагностики необхідна комп'ютерна томографія.


    9 Переломи хребта.


    Іноді досить невеликої травми, щоб виник компресійний перелом. Болі не відступлять, але прогноз зазвичай хороший, якщо вчасно провести рентгенологічне обстеження і дотримуватися щадного рухового режиму.


    10 Хвороби спинного мозку – пухлини, міеліти.


    Це найбільш важкодіагностована проблема, але за допомогою МРТ-технології вона теж вирішувана.


    Тож лікар радить, якщо виникли болі, у найкоротші терміни звертатися до фахівця для діагностики та лікування. Це допоможе не тільки зняти біль, але і виключити загрозу життю.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору