ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ректор УжНУ Володимир Смоланка прозвітував про діяльність вишу за минулий навчальний рік

    29 березня 2024 п'ятниця
    113 переглядів
    Вчена рада визнала роботу Ужгородського університету успішною

    Вчорашнє розширене засідання Вченої ради УжНУ розпочалося урочисто. Державним Гімном та молитвою за Україну захід відкрила чоловіча хорова капела викладачів і співробітників вишу «Боян».

    Відтак ректор Володимир Смоланка доповідав про підсумки роботи Ужгородського університету:

    – Вітаю всіх із початком навчального року. Спілкувався з багатьма колегами й звернув увагу, що в усіх піднесений настрій. Упевнений, із позитивними думками працюватимемо протягом року й матимемо успіхи. 2016-2017 навчальний рік підтвердив поступ нашого університету завдяки колективній праці. Так, Ужгородський університет – 20-й серед 278 вітчизняних вишів. Ми – марафонці: біжимо, долаючи високу конкуренцію в освітньому просторі. І наша мета – й надалі перебувати в топі вищих навчальних закладів нашої держави.

    Володимир Іванович окреслив попередні підсумки вступної кампанії. На 31 серпня в УжНУ та коледж зараховано 4366 осіб (із них 1830 – на держзамовлення). Незважаючи на демографічну кризу 2000 р. (теперішні випускники народилися саме тоді), вдалося набрати більшу кількість студентів, як порівняти з минулим роком. Хоч вступна кампанія продовжується – до 15 вересня для громадян України й до 1 листопада – для іноземців. Традиційно серед свіжого поповнення Ужгородського національного університету найбільша частка мешканців Закарпаття – понад 86 %.

    Крім того, ішлося про ЗНО для вступників до магістратури за спеціальністю «Право». За словами В.Смоланки, юристи УжНУ показали чудовий результат на загальноукраїнському тлі.

    У минулому навчальному році чимало уваги надавали ліцензуванню нових спеціальностей (стосуються біохімічних технологій, інженерії тощо), більшість із яких виявилися популярними серед вступників.

    – Фінансове становище УжНУ — міцне. Виш виплачує матеріальну допомогу на оздоровлення. Збільшено заробітні плати. Частина коштів бюджету вишу розміщена на депозиті під 16,5 % із квітня 2017 року. Поповнення й зняття грошей можливе в будь-який момент, – зауважив ректор.

    У минулому навчальному році змінилася й організаційно-управлінська структура вишу. Доцільність змін засвідчила успішна вступна кампанія в реорганізованих підрозділах (ідеться про факультети історії та міжнародних відносин, здоров’я та фізичного виховання, міжнародних економічних відносин).

    Щодо наукової діяльності, то зросло фінансування досліджень. Нині реалізують 5 проектів за рахунок державних коштів. Варто також зауважити, що фізики УжНУ беруть активну участь у європейській програмі «Горизонт 2020».

    Наш виш продовжує зміцнювати зв’язки з міжнародними вузами, засвідчуючи свою авторитетність.

    В університеті відбуваються капітальні й поточні ремонти, аби забезпечити умови для якісного навчального процесу й побуту студентів і працівників. До того ж у реєстрі речових прав на нерухоме майно з’явилося 15 об’єктів УжНУ.

    Діяльність вишу присутні визнали успішною. Зокрема, в обговоренні виступили декан біологічного факультету Ярослава Гасинець, очільник факультету здоров’я і фізвиховання Іван Миронюк, професор юрфаку Василь Ярема, голова профкому студентів Ростислав Головчанський.
    Ольга Брайлян

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору