ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Москаль проінспектував на Рахівщині відновлення дороги, яку не ремонтували 65 років (+ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    130 переглядів
    Асфальтну дорогу в Косівській Поляні проклали ще 65 років тому

    Румунська фірма «Трамеко» почала капітальний ремонт автодороги в с.Косівська Поляна в Рахівському районі.

    Усього суцільним асфальтом тут буде покрито 9,6 кілометра дорожнього полотна в межах самого села і до траси «Мукачево – Рогатин». Роботи фінансуються з «дорожнього експерименту» (перевиконання Закарпатською митницею ДФС планових доходів). Асфальтну дорогу в Косівській Поляні проклали 65 років тому і з тих пір тільки зрідка латали, за ці роки в багатьох місцях асфальту просто не залишилося.

    – Зараз проводиться не ямковий ремонт, який витримує півроку і є фактично викиданням грошей на вітер, а повноцінне відновлення дороги суцільним асфальтом, – наголошує Геннадій Москаль, котрий ініціював ремонт і разом із головою Рахівської РДА Павлом Басарабою проінспектував його виконання. – Ми знайшли і завели в область потужну будівельну фірму з Румунії, яка має сучасну техніку й ремонтує дороги за останніми технологіями.

    Ця ж фірма модернізувала злітно-посадкову смугу Ужгородського аеропорту, яка зараз технічно може приймати літаки класу «Боїнг» чи «Аеробус». У Косівській Поляні третина із запланованої дороги вже зроблена і, судячи з відгуків селян, дуже якісно. Перед початком робіт косівчани пригостили майстрів шашликом і токаном, а зараз ретельно слідкують за ремонтом і самі перекривають рух, поки не застигне свіжий асфальт.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору