ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фахівці назвали основні причини головнго болю

    20 квітня 2024 субота
    104 переглядів
    Названо основні причини ранкового головного болю

    Головний біль – річ, здатна зіпсувати увесь день, особливо якщо людина вже просинається з поганим самопочуттям.
    Фахівці називають чотири основні причини, чому болить голова зранку, і жодну з них не можна ігнорувати.


    1. Апное сну


    Зупинки дихання під час сну можуть провокувати зранку больові відчуття. Через апное мозок не отримує достатньо кисню, що й призводить до головного болю. Якщо таке повторюється регулярно, слід йти до лікаря, оскільки апное сну – явище небезпечне.


    2. Раціон харчування


    Якщо людина вживала багато кави й шоколаду, а потім різко відмовилася від них, це теж може привести до головного болю. Кофеїн, який міститься в обох продуктах, стимулює кровопостачання, привчаючи до цього мозок, і при виключенні з раціону кофеїновмісних продуктів спостерігається стан, схожий на "ломку" в алкоголіків або наркоманів.


    3. Алкоголь перед сном


    Веселе проведення часу з алкоголем увечері практично завжди гарантує головний біль зранку, причому це не залежить від кількості випитого. Спиртне завдає шкоди нейротрансміттерам мозку, й іноді досить невеликого келиха вина чи іншого спиртного, аби клітини серйозно постраждали.


    4. Рак мозку


    Постійний сильний головний біль з ранку може сигналізувати й про таке небезпечне захворювання як рак мозку. Злоякісна пухлина, розростаючись, розтягує покрив мозку, в результаті чого людина місця собі не знаходить від болю.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору