ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Екологи попереджають про можливе зникнення ще одного виду тварин (відео)

    29 березня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    Екологи забили тривогу: цей вид тварин вимирає в Україні

    Відкриття сезону полювання – під загрозою. Причина в лосях. За інформацією природозахисників, популяція сохатих в лісах України зменшилася до критичного мінімуму, і їх варто занести до Червоної книги. Мінекології не погоджує ліміти на відстріл дичини, заказники терплять збитки. "За нашими даними, популяція лося не зменшилася в Україні, а продовжує збільшуватися. Лось знаходиться в місцях традиційного його перебування", - говорить заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Боднар.


    Екологи з України посилаються на досвід сусідньої Польщі та Білорусі. Там в свій час ввели мораторій на відстріл і зараз кількість цих тварин близько 30 тисяч. Тому українських лосів збираються занести у Червону книгу.


    Ліміти повинні пройти узгодження в Міністерстві екології, а там лосів захищають. Їх кількість - від 1 тис. до 2 тис.


    Нагадаємо, з 3 лютого в Україні заборонено полювати на лося протягом найближчих 25 років. Відповідний наказ підписав міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. Державна екологічна інспекція України повинна проводити нагляд за виконанням заборони. Також наказ передбачає розробку програми відтворення популяції лося європейського.


    Лісники та мисливці приводять свою правду: вони нарахували аж 6 тис. лосів. Захисники ж природи заперечують офіційну статистику: мисливські господарства просто заробляють гроші - за вбиту тварину від 30 до 40 тис. грн.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору