ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Про які безкоштовні послуги для пасажира приховує Укрзалізниця

    29 березня 2024 п'ятниця
    68 переглядів
    Про що мовчать провідники: перелік безкоштовних послуг Укрзалізниці

    Дуже рідко співробітники залізниці розповідають пасажирам, що насправді існує ціла низка послуг, які не коштуватимуть вам ні копійки. А таких, виявляється, як мінімум вісім.


    Як показує практика, до 90% опитаних не в курсі, які права у них є, тому пропонуємо ознайомитися з їх повним переліком:


    Зміна часу виїзду


    Якщо ви придбали квиток, а потім плани змінилися (на кілька годин або днів), то можете сміливо звертатися у касу, вам змінять рейс без доплати. Але тільки при наявності вільних місць.


    Право на запізнення


    Не поспішайте викидати квиток у смітник, якщо прибігли на платформу тоді, коли потяг уже дав останній гудок: у вас є ціла доба, щоб відновити його і пересісти на інший.


    Помилка в даних


    При купівлі в інтернеті часто ми можемо випадково вказати невірні цифри чи літери, але навіть якщо одна найменша деталь не сходиться, а ваші документи – в порядку, у вагон вас пустити зобов'язані.


    Пересісти на нижню полицю


    Везете при собі ручну поклажу, але не хочете дертися наверх? Просіть помінятися, а у випадку відмови, звертайтеся до провідника: ви не повинні терпіти незручності.


    Собака-провідник


    Люди, які мають проблеми із зором або втратили його з певних причин, можуть вільно їздити з тваринами, на них навіть не треба оформляти документів. Достатньо буде нашийника та намордника.


    Зійти з потяга раніше без втрати квитка


    Пасажиру дозволено зупинятися на шляху не більше, ніж на 10 діб, із продовженням терміну дії квитка. Попросіть касира про спеціальний штамп у документах, але намагайтеся зробити це у три найближчі години.


    Туалет


    На вокзалі він для вас – безкоштовний. Хтось скаже протилежне, не вірте, покажіть квиток (електронний теж згодиться), і пропустити мають без проблем.


    Допомога провідника


    Співробітники УЗ можуть вас забезпечити найменшими дрібницями, якщо ви про це попросите: наприклад, склянкою, ложкою, ліками, настільними іграми, набором голок і ниток чи навіть предметами для догляду за одягом.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору