ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Власники та орендарі земель Закарпаття сплатили до місцевих бюджетів понад 187 млн гривень

    28 березня 2024 четвер
    85 переглядів
    ДФС України у Закарпатській області інформує...

    За інформацією ДФС у Закарпатській області

    У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області інформують, що з початку року, протягом січня-серпня, від власників та орендарів земельних ділянок Закарпаття надійшло до місцевих бюджетів понад 187,6 млн грн плати за землю. У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року находження цього податку збільшились на 40,6 млн грн.

    Зауважимо, що цього року у формуванні місцевих бюджетів, за показником найбільших надходжень, плата за землю посідає третє місце, пропустивши вперед податок з доходів фізичних осіб та єдиний податок.

    Нагадаємо, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою податок сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні в поточному році.

    Юридичні особи самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій.

    Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, які надсилаються до 1 липня поточного року.

    ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору