ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найближчим часом співробітники банківської сфери візьмуться активно перевіряти реальні прибутки українців

    29 березня 2024 п'ятниця
    92 переглядів
    Банки перевірять прибутки українців. Повний перелік вимог

    Особливу увагу приділятимуть тим, хто здійснив принаймні одну операцію на суму, що перевищує 150 тисяч гривень.


    Згідно з новими правилами, таким клієнтам доведеться надати цілу низку документів на підтвердження законності отримання подібного заробітку та пояснити його походження.


    До переліку увійдуть:


    1.Копія електронної декларації про майновий стан (із відміткою податкового органу, але тільки для резидентів країни).


    2.Копія декларації про витрати та фінансові зобов'язання, якщо такі існують. Надати її повинні у структурах місцевого самоврядування, це так званий витяг із Єдиного державного реєстру декларацій осіб (підпорядковується та контролюється НАБУ). В першу чергу це стосується державних службовців.


    3.Нерезидентам слід подати документ про фінансову звітність, де буде вказана відмітка відповідного податкового органу їх країни, та копію із податкової.


    4.Допоміжні папери (про заробітну плату, отримання спадку, оформлення страхового полісу, продаж майна, виграш у лотерею та інші).


    Причому, абсолютно не важливо, яка дата буде там вказана. Наприклад, якщо ви придбали нещодавно квартиру при зарплаті у 30 тисяч гривень на місяць, а сума нерухомості за депозитом складає більше 1-2 мільйонів гривень, то логічно, що ви повинні підтвердити кожне перерахування коштів, яке перевищує ліміт, як повідомляє "ЕП".


    Навіть якщо за час виплати іпотеки ви стали тимчасово безробітним чи перевелися на обслуговування до іншого банку. У такому випадку можуть виникнути додаткові питання про укладення договору.


    Як пояснюють самі банкіри, скоро створять єдину ресурсну базу, де у перших списках будуть політики та чиновники, а вже потім – бізнесмени і пересічні громадяни. Аргументують це зростанням тіньового ринку та ухиленням від сплати податків – мовляв, у такий спосіб буде зручніше контролювати кожне фінансове надходження.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору