ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Перехід на зимовий час 2017: коли і в який бік

    29 березня 2024 п'ятниця
    76 переглядів
    Коли годинник потрібно перевести на зимовий час в 2017 році

    Перехід на зимовий час в 2017 році пройде 29 жовтня. О 4 годині ранку не забудьте перевести стрілки на годину назад.


    Перехід на зимовий і літній час проводиться відповідно до постанoвленіем Кабінету міністрів України № 509 oт 13 травня 1996 року «Про порядок обчислення часу на території України». Згідно з цією постановою, перехід на зимовий час відбувається в останню неділю жовтня, а на літній час - в останню неділю березня.


    Вперше ідею переведення годинників на літній час з метою більш раціонально використовувати сонячне світло і економити електроенергію втілили в Німеччині під час Першої світової війни, хоча замислювалися про те, як розумно використовувати світлий час доби, і раніше. Багато країн незабаром пішли за прикладом німців.


    З тих пір деякі держави то скасовували, то відновлювали систему переходу на літній і зимовий час - в залежності від економічної ситуації. Зараз більшість країн відмовилися від переведення годинників. Стрілки вже не переводять в Японії, Китаї, Індії, Сінгапурі, Росії, Білорусі, Грузії, Казахстані та інших країнах.


    Переводити годинники на зимовий час - 29 жовтень


    У 2011 році Верховна Рада України намагалася скасувати переведення годинників, але прийнята постанова була скасована.


    Продовжують переводити годинник майже у всіх країнах Європи, в Канаді, Австралії, Новій Зеландії, США та багатьох інших. Причому, цікаво, в деяких штатах і областях цих держав перехід на літній час не діє.


    29 жовтня ми переведемо стрілки на годину назад, а це значить, що буде цілий зайву годину в добі. Але незважаючи на те, що перехід на зимовий час люди переносять легше, організму все одно потрібно адаптуватися до нового режиму. На це зазвичай іде два тижні. Вчені радять протягом цього часу, починаючи за тиждень до переведення годинників, поступово лягати спати на 10-15 хвилин пізніше з кожним днем.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору