ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородські лісівники проводять осінню інвентаризацію (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    105 переглядів
    Лісівники Ужгородщини рахують результати лісокультурної кампанії

    Осіння інвентаризація: лісівники Ужгородщини рахують результати лісокультурної кампанії

    На вулиці осінь, і в лісництвах Ужгородського лісового господарства якраз розпочинається осіння інвентаризація лісових культур, плантацій новорічних ялинок, декоративних шкілок та лісових розсадників.

    Інвентаризація - це облік сіянців на тимчасових лісових розсадниках, визначення приживлюваності лісових культур 1-3 років вирощування, атестація завершених лісокультурних об’єктів, переведення лісових культур, ділянок, що відновились господарсько цінними породами шляхом природного відновлення, та площ із проведеними заходами із сприянням природному відновленню лісу.

    Під час проведення інвентаризації садивного матеріалу в розсадниках встановлюється фактична наявність сіянців за породами, їх вік і якість.

    За словами директора Ужгородського держлісгоспу Василя Кия, лісові культури переводять у вкриті лісом землі, якщо вони досягли певної густоти та нормативної висоти. Для цього на кожній ділянці закладають пробні площі, визначають наявність головної породи, супутніх порід, висоту, повноту та клас якості. Те ж саме стосується й природного поновлення. Садивний матеріал, який навесні 2018 року стане важливим фактором у забезпеченні успішного проведення лісокультурної кампанії, цього року виростили із хорошими якісними показниками.

    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору