ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Хустяни збираються мітингувати біля Львівського апеляційного суду у "ГЕСівській" справі (ФОТО)

    24 квітня 2024 середа
    87 переглядів
    У Львові пройде міні-мітинг небайдужих жителів закарпатської Хустщини

    Сьогодні, 22 листопада, о 9:15, у Львові перед Львівським апеляційним адміністративним судом пройде міні-мітинг небайдужих жителів закарпатської Хустщини.

    Як повідомляє громадський активіст Віталій Грегор, приводом для акції стане засідання під головуванням Андрія Курилець (судді Мікула О.І., Кушнерик М.П.) у справі за апеляційною скаргою забудовників міні-ГЕС, ТОВ "Гідроресурс-Ріка" та "Ріка Енерго" на рішення Закарпатського окружного адміністративного суду від 02 жовтня 2017 р.

    Йдеться про розпорядження голови Закарпатської ОДА Г.Москаля від 20 вересня 2017 р.№484 "Про недопущення порушення прав та інтересів територіальних громад і громадян, негативний вплив на навколишнє середовище під час вирішення питань, пов'язаних із розміщенням малих ГЕС", яким скасовано сумнозвісні розпорядження-дозволи голови Хустської РДА Н.Павлія щодо будівництва міні-ГЕС на р.Ріка за межами населених пунктів Березово, Липча, Кошельово, Горінчево.

    За наслідками судового розгляду в суді 1-ї інстанції, на підставі досліджених доказів, зокрема, висновків профільних державних органів та інститутів щодо негативного впливу будівництва міні-ГЕС на навколишнє природнє середовище, загрозу зниження його рибопродуктивності та зникнення червонокнижних риб, які знаходяться в р. Ріка, а також підвищену небезпеку здоров’ю та життю мешканців від затоплення під час повеней, суддя Сергій Гаврилко підтвердив обґрунтованість та законність виданого розпорядження головою Закарпатської ОДА Г.Москалем, відмовивши повністю у позивних вимогах забудовникам.

    Слід нагадати громадськості, що голова Хустської РДА Назарій Павлій жодного разу не з'явився на судові засідання в Ужгороді, не надіслав заперечень на, тобто в такий спосіб фактично підтримав забудовників, які залучили його на своїй стороні як третю особу, а не жителів Хустщини та своє керівництво - Закарпатську ОДА.

    Декілька десятків мешканців із різних сіл Хустщини, зокрема Березова, Липчи, Кошельова та Горінчева, які планують взяти участь у завтрашньому міні-мітингу та судовому засіданні, запрошують долучитись всіх небайдужих до захисту екологічного благополуччя: 22.11.2017 о 9:15, м.Львів, вул.Саксаганського,13, справа № 807/910/17.

    Окрім того, згідно інформації наданим юридичним відділом Закарпатської ОДА, у завтрашньому засіданні апеляційного суду планує взяти участь сам голова Закарпатської ОДА Г.Москаль, який несе персональну відповідальність за видані розпорядження та відповідно надіслав напередодні до суду заперечення на апеляційну скаргу.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору