ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські лікарі надають кваліфіковану допомогу тим, хто пройшов війну (ВІДЕО)

    18 квітня 2024 четвер
    63 переглядів
    Хто допоможе душевно скаліченим військовим після війни

    Емоційна нестабільність, порушення сну та схильність до вживання алкоголю. З такими проблемами найчастіше стикаються учасники бойових дій на мирній території. Основна проблема – невміння інтегруватися після війни у суспільстві.



    З понад 400-х сотень, які пройшли лікування, суїцидів лікарі не фіксують. Але у таких пацієнтів ризик до самогубства сягає до 20-ти%. І не менший ризик до криміналу.


    На стаціонарі щороку медики лікують близько сотні бійців. Щоб надавати їм фахову допомогу лікарі Закарпаття проходили курс підвищення кваліфікації у Німеччині. Адже в час війни на Сході актуальність надання психологічної допомоги зросла в рази. Фінансування проекту склало понад 30-тис євро. Але співпраця між регіонами уже триває понад 20-ть років.


    За таку суттєву допомогу голова обласної ради Михайло Рівіс подякував німецьким спеціалістам та вручив найвищу нагороду Закарпаття.


    Німецький представник у свою чергу подякував за нагороду та наголосив що основна мета під час цього проекту була виконана.


    А це обмін досвідом українсько-німецьких лікарів. За результатами напрацювань, німецькими експертами буде розроблено спеціальну методичку з рекомендаційними матеріалами, які будуть розповсюджені у медичних закладах області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору