ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чому в маршрутки в Ужгороді не впускають школярів без учнівського квитка (+ФОТО)

    18 квітня 2024 четвер
    86 переглядів
    "Колишні учні, а вже студенти, використовують фальшиві прострочені посвідчення"

    Неабиякий резонанс серед ужгородців викликала подія, яка трапилась у середу, 22 листопада, в «маршрутці» №12. Водій, зважаючи на відсутність учнівського квитка у школяра, відмовив йому у проїзді.



    Ми взяли коментарі стосовно цього інциденту в ужгородській мерії та у керманичів інших автобусів міста.

    Розмовляємо з водіями «маршруток» на площі Петефі.

    Підходимо до одного з «маршрутників» автобусу № 12, пана Василя, який каже нам, що йому відома вчорашня історія, однак сьогодні водій, у якого виник конфлікт з учнем, вихідний.

    "Колишні учні, а вже студенти, використовують фальшиві прострочені посвідчення"

    «Безсумнівно, учнівський квиток має пред’являтись водієві. Якщо ж учні забули, то оплата – така як у всіх», - зазначає Василь.

    Водій також наголосив на тих випадках, коли щоб не платити за проїзд, колишні учні, а вже студенти, використовують фальшиві прострочені посвідчення.

    «Чому це ніде не пишуть?»,- запитує «маршрутник».

    Ще один водій, Михайло, також погодився з нами поспілкуватись, коли ми увійшли до салону його «дванадцятки». Із спокоєм досвіду чоловік каже:

    «Я пускаю всіх. І малих, і пенсіонерів. Але, знаєте, часом задумовуюсь, коли бачу, як діти, які забувають вдома учнівський квиток і яких я просто впустив в салон, витягають біля мене новомодні «айфони».

    Чоловік розказав нам також про те, як стає о 5-ій ранку і повертається близько 11 год вечора. І в нього, як і у більшості водіїв, є також діти і внуки.

    "Всі пишуть, що водії лиш винні"

    Михайло обурений стосовно інциденту і каже:

    «Всі пишуть, що водії лиш винні. А є ж багато інших нюансів, на які ніхто не зважає і про які всі забули. От як, наприклад, водію бути впевненим, не перевіривши посвідчення, що це учень Ужгорода?»

    Водій наголосив на тому, що в Ужгороді ситуація з маршрутками є однією з «найбільших корупційних схем», що дуже йому прикро, бо як всі він хоче принести в сім’ю гроші:

    «Ви бачите на стовпах вивіски про високу зарплату водіїв, але чи знаєте відому приказку «не вірити тому що пише на паркані? Отож…?»

    За словами начальника відділу транспорту Ужгородської міської ради Петра Бобика, сьогоднішній «вихідний» водія, який вчора відмовив у проїзді учневі, пов’язана з «цькуванням пасажирів».

    Мерія просить батьків давати своїм дітям на всякий випадок 4 гривні на проїзд

    Мерія Ужгорода стосовно цього випадку нагадує про те, що «Перевізники в Ужгороді забезпечують безплатний проїзд учнів виключно за власний рахунок, без жодної копійки з міського бюджету" і просить батьків давати своїм дітям на всякий випадок 4 гривні на проїзд:

    «Крім дискусій у соцмережах, ще й завчасно потурбуйтеся, щоб учнівський квиток вашої дитини був належно продовжений на кожен навчальний рік; щодня перевіряйте, чи дитина має його при собі; дайте 4 гривні на випадок, якщо раптом вона втратить учнівський; не дозволяйте використовувати підроблений квиток, а також після закінчення школи».

    Питаємо перехожу школярку Віталіну, чи бували у неї випадки, коли вона забувала проїзний квиток:

    «Бували, так, і тоді я платила 4 грн. Але, зазвичай, я стараюсь перевіряти, чи не забула, бо без нього не пускають».


    Керівний чиновник Ужгородської міськради: Дайте дитині 4 гривні на випадок, якщо раптом вона втратить учнівський!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору