ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чиновники Закарпаття задекларували найбільше в Україні автомобілів на "євробляхах" (ІНФОГРАФІКА)

    29 березня 2024 п'ятниця
    82 переглядів
    Закарпатські посадовці та автомобілі на "євробляхах"

    На українських дорогах з'являється все більше автомобілів на іноземних номерах...

    Викликана така тенденція тим, що в Європі б/у машини коштують значно дешевше, ніж в Україні, а за розмитнення потрібно заплатити чималі кошти. Однак аналітики проекту «Декларації» з подивом виявили, що на «єврономерах» їздять не тільки пересічні громадяни, але і чиновники, йдеться в повідомленні порталу bihus.

    У цілому українські чиновники задекларували на праві користування (зрідка - в оренді) 295 автомобілів, зареєстрованих на іноземних громадян або компанії. Масово закуповуватися «єврономерами» вони почали останнім часом. Більше половини всіх задекларованих автомобілів (53,5%) з'явилися саме в 2016 році. Для порівняння, в 2015-му були отримані лише 16,9% від усіх транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

    Найбільшими прихильниками «блях» виявилися чиновники з двох прикордонних регіонів - Закарпаття (25,7% від усіх автомобілів) і Львівщини (20,6%). На Єврономерах тут їздять усі - починаючи від лісників і закінчуючи місцевими депутатами, суддями, прокурорами, які, навпаки, повинні займатися їх розмитненням. Перші машини на іноземній реєстрації в західних регіонах почали з'являтися ще в середині 2000-х, до того як це стало мейнстрімом по всій Україні. І замикає трійку Київська область та місто Київ (11,1% від усіх «блях»).

    Навіть на «єврономерах» чиновник в першу чергу залишається чиновником. Поряд з бюджетними автомобілями нерідкісні і більш представницькі моделі. Зокрема, ми нарахували 9 Volkswagen Touareg, 8 Mercedes-Benz ML-класу, 7 BMW Х5, 3 Land Rover Freelander, 3 Jeep Grand Cherokee, 2 Audi Q7 і 2 Lexus.

    Такими шанувальниками люксових “блях” є депутат Ужгородської міськради Михайло Чурило, який орендує BMW 750 2013 р. в. і Mercedes-Benz S350 2015 р. в. у чеських компаній; головний інспектор відділу обслуговування платників Маріупольської податкової Марина Сердюк, чоловік якої їздить по довіреності на Lexus LS 430 і Mercedes-Benz CLK 500, що належать іноземцям (щоправда, судячи з прізвищ, вони, швидше за все, є громадянами Росії, а не європейцями); та голова Віта-Поштовської селищної ради Дмитро Шульган, який користується BMW Х5 і Mercedes-Benz ML320, оформленими на литовську компанію MB 'FLP CTP HYDRAULICS'.
    101-508-1.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору