ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Віктор Ющенко відкрив під Ужгородом завод з виробництва електроніки "Джейбіл Сьоркіт"

    29 марта 2024 пятница
    38 переглядів

    Запізнившись на 6 годин, Президент України Віктор Ющенко таки офіційно відкрив завод з виробництва електроніки "Джейбіл Сьоркіт", розташований неподалік Ужгорода в селі Розівка.

    Ми здивувалися, побачивши в Україні потужну в інтелектуальному плані робочу силу, сказав представник відомої компанії "Джейбіл Сьоркіт" Джон Ловато. Позаду три тяжкі роки, за які ми проінвестували понад 50 млн доларів. Будемо нарощувати потужності, бо віримо в перспективу нашого співробітництва.

    "Україна цікава для світу, - зазначив Президент України Віктор Ющенко. - Ми маємо унікальні можливості, які можуть зацікавити потужних інвесторів. В Україні формується один із наймодерніших ринків. Але ще є багато проблем, ми їх вирішимо. Потрібна стабільність, її повинні забезпечити позачергові вибори, бо політична корупція, яка процвітає в стінах парламенту, доходить і до кожного міста та села. У країні буде чесна влада".

    Донедавна виробництво нового заводу функціонувало на орендованих площах. Тепер же завод "Джейбіл Сьоркіт Україна" має власні цехи, які розташувалися на 26-ти тис. квадратних метрів. Тут же створено понад 1500 робочих місць. Підприємство належить відомій корпорації "Джейбіл Сьоркіт" (США - Нідерланди - Великобританія - Україна), яка має 40 заводів по всьому світу. Вони випускають мобільні телефони, комп'ютери, побутову техніку, медичне та автомобільне обладнання тощо. Замовниками корпорації є широко знані виробники електроніки, зокрема, власники торгових марок "Нокіа" та "Філіпс".

    У Європі корпорація "Джейбіл Сьоркіт" має 4 заводи: два - в Угорщині і по одному - в Польщі та Україні. Підприємство на Закарпатті вже завершило перший етап становлення і розпочало другий: до 2010 року завод займатиме площу 52 тис. квадратних метрів, тут буде створено 5 тис. робочих місць. Його продукція експортуватиметься в країни ЄС та Азіатського регіону, а також у США.

    Значний і соціальний пакет підприємства: безкоштовне транспортування працівників на роботу, харчування, медичне страхування, курси англійської мови і комп'ютерні, можливості для занять спортом, кар'єрного зростання і так далі.

    Президент України та інші поважні гості оглянули нове виробництво, поспілкувалися з працівниками. Представники заводу вручили Главі Української держави два символічні подарунки - виготовлений в Україні тримільйонний мобільний телефон "Нокіа", а також першу друковану плату, випущену фахівцями "Джейбіл" в Україні у 2004 році.

    В урочистому відкритті заводу взяли участь глава Секретаріату Президента України Віктор Балога, голова Закарпатської обласної держадміністрації Олег Гаваші, голова обласної ради Михайло Кічковський, високопоставлені представники корпорації "Джейбіл Сьоркіт" та ділових кіл, дипломати та інші поважні особи, повідомив кореспондент Укрінформу Ярослав Ядловський.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость