ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Юрій Бадзьо: Тимошенко проголосила антидержавний, антиукраїнський переворот!

    26 квітня 2024 п'ятниця
    33 переглядів

    Найвідоміший закарпатський дисидент, який останнім з українців вийшов на волю з радянських концтаборів, відомий публіцист та політолог Юрій Бадзьо, звернувся з відкритим листом до членів Національної спілки письменників України та Товариства «Просвіта».

    «Звертаючись до вас, керуюся такими висновками, жодною мірою не імпульсивними:



    1. НСПУ та «Просвіта» – перші в ряду організованих носіїв української самосвідомості (національної ідентичності);



    2. Політична нестабільність в Україні – самоочевидна реальність усіх років української Незалежності, вона творить репресивну для нашого народу загальносуспільну атмосферу і загрожує перетворити державницькі здобутки Української революції кінця 80-х – початку 90-х років на пусту формальність, спрямувавши історичний процес у бік українського національного згасання, з перспективою або повного поглинення нашого народу російською імперією, або часткового – шляхом розколу країни;



    3. В основі політичної нестабільності в нашій країні лежить антагоністичний конфлікт між владою українською та владою окупаційною (кажу «владою», бо відповідні політичні сили представлені в парламенті), між українською національною свідомістю та імперською російсько-малоросійською свідомістю;



    4. Верховним уособленням української влади є Президент Віктор Ющенко; серед перших осіб центральної державної влади останнього десятиріччя він єдиний діяч, який твердо й послідовно, не гублячись перед так званими рейтингами, веде політику порозуміння між політичними таборами, політику загальносуспільного порозуміння НА ОСНОВІ УКРАЇНСЬКИХ НАЦІОНАЛЬНИХ ПРІОРИТЕТІВ ( як приклад – Універсал національної єдності!);



    5. Після тріумфальної перемоги Майдану політичну кризу в Україні, кризу історичного масштабу, започаткувала кліка Тимошенко – Турчинова (уживаю слово «кліка» як поняття, а не як публіцистичний образ), яка у вересні 2005 року зробила спробу антиконституційного, антиукраїнського перевороту. Демагогія про «оточення» та «корупцію» була тільки прикриттям справжньої мети заколотників – усунути від влади Президента В. Ющенка: на нічній нараді на лісовій дачі під Києвом (учасники: Прем’єр-міністр країни Ю. Тимошенко, віце-прем’єр-міністр М. Томенко, голова СБУ О. Турчинов, міністр оборони Ан. Гриценко, Генеральний прокурор України С. Піскун, іще хтось із міністрів – типова картина змови про державний переворот!) ставилося питання про імпічмент Президента В. Ющенка!



    Кожний наступний політичний крок п. Тимошенко, публічний і непублічний, був спрямований на одне: підірвати, понизити авторитет Президента В.Ющенка, послабити його як посадову особу найвищого державного рангу (як приклад: голосами фракцій БЮТ, Партії регіонів та комуністів подолано президентське вето на Закон про Кабінет Міністрів, який суттєво обмежує повноваження Президента), не дати затихнути політичному протистоянню в середовищі влади та в суспільстві загалом, щоб на хвилі демагогії та апеляції до низьких людських інстинктів тим успішніше йти до своєї мети. На цьому злочинному шляху п. Тимошенко не зупиняється перед прямими антидержавними провокаціями-диверсіями (авантюра з виплатою громадянам радянських заощаджень, обіцянка виборцям уже з першого січня ц.р. перейти на формування армії виключно на основі контрактів, публічна заява – за два дні до зовнішнього тестування абітурієнтів! – про термінове засідання уряду, який має розглянути питання про законність такого способу вступу до вузів, демонстративна протидія Президентові щодо Фонду державного майна тощо).



    Цього року коло, прокреслене у вересні 2005 року, замкнулося, маску скинуто остаточно: п. Тимошенко нині активно виступає за новий конституційний лад – парламентську республіку: посаду Президента або скасовують повністю (реальністю стає золота мрія комуністів), або обмежують повноваження Президента суто представницькими функціями. БЮТ саботував роботу президентської національної конституційної ради і разом із комуністами та Партією регіонів ратує за створення парламентської конституційної комісії.



    І крапка над «і»: 16 квітня ц.р. фракція БЮТ із трибуни Верховної Ради виголошує заяву (її чули всі глядачі Першого каналу телебачення) під назвою: «Вимагаємо від Президента Ющенка В.А. припинити антиукраїнську діяльність!». У ній 10 пунктів звинувачення: у першому говориться про «ПРИМАРНІ (!?) шанси [В. Ющенка] на перемогу на наступних виборах глави держави», в останньому – що «діяльність президента України становить одну з основних загроз незалежності України, її суверенітету».



    Цинічну декларацію антидержавного, антиукраїнського перевороту проголошено!



    За роки Незалежності України до такого підступу проти нашого народу не доходили навіть найзапекліші вороги українського національного відродження та становлення і зміцнення української державності!



    Чому це сталося нині? І від союзників (фальшивих союзників!) Майдану?



    Приціл – на грудень цього року, коли Україна могла б отримати згоду на приєднання до ПДЧ. За умови належного порозуміння щодо НАТО серед державного керівництва та відчутної політичної стабілізації в країні. Ю. Тимошенко і О. Турчинов роблять усе, щоб демонструвати протилежне.



    Російський імперський наступ на Україну наростає, в його авангарді – кліка Тимошенко - Турчинова, вістря наступу – проблема вступу України в НАТО.



    Але ж підписала п. Тимошенко т.зв. листа трьох (щодо ПДЧ) в січні цього року?



    Так, підписала, бо відмовитися від підпису їй було політично невигідно, адже справа та не мала для неї демагогічного ресурсу, а показати своїм зомбованим прихильникам своє справжнє обличчя було б для п. Тимошенко самогубством.



    А втім, і тоді вона відразу публічно заявила, що з її ініціативи до листа внесено пункт про референдум. Начебто Президент колись був проти референдуму і не було про нього (про референдум щодо вступу України в НАТО) зазначено в Універсалі національної єдності!



    До речі, у програмі БЮТ немає ні слова про НАТО.



    Пропоную активу осередків НСПУ та «Просвіти» обговорити моє звернення і в тій чи іншій формі (аж до скликання позачергового з’їзду організації) запитати В. Яворівського та П. Мовчана, чи усвідомлюють вони, яку роль виконують, будучи соратниками п. Тимошенко, членами парламентської фракції БЮТ.



    Юрій Бадзьо, член НСПУ, колишній член Центрального правління «Просвіти»

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости