ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події на 10.07.2008 р.

    28 березня 2024 четвер
    21 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 3 581 заява про злочини. Вжитими заходами 1 831 (51,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 41 пограбування, 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено два пістолета, обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 г вибухівки та 899 набоїв.



    За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 227 осіб, у яких вилучено 69,5 кг наркотичних засобів.



    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 450 осіб.



    За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 осіб.



    Протягом минулої доби порушено 112 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 43 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.



    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 947 дорожньо-транспортних пригод, у яких 14 осіб загинула та 150 – травмовані.



    В одному з селищ Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 29 червня в будинку місцевого жителя, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушили господаря, вивезли його тіло до лісосмуги й закопали.



    В місті Харків 15 червня в річці Лопань було знайдено з рубленими ранами голови труп невідомого чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у січні цього року на вулиці під час раптово виниклої сварки арматурою вбив потерпілого, а його тіло скинув у згадану річку. Вживаються заходи щодо встановлення особи потерпілого.



    В місті Донецьк 23 червня в приміщенні залу ігрових автоматів приватного підприємства було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї адміністратора зазначеного залу. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 22 червня зайшов до згаданого залу, вбив потерпілу та викрав 2 тис. грн. виручки



    В одному з селищ Чернігівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони, спільно зі своїми двома односельцями, уночі 1 квітня цього року в місті Острі зламали вхідні двері, проникли до приміщення банку й з металевого сейфу викрали 91,5 тис. грн. та 1,2 тис. доларів США (повідомлялося 2 квітня).



    В місті Запоріжжяі 21 березня до міліції зателефонував невідомий. Він повідомив, що в адміністративному приміщенні відкритого акціонерного товариства закладено вибухівку. Встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив місцевий житель. Правопорушника затримано.



    В одному з селищ Автономної Республіки Крим у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Узбекистан. Попередньо встановлено, що він увечері 4 січня цього року з подвір’я домогосподарства місцевої жительки, викрав дві корови.



    У місті Гнівань Вінницької області затримано місцевого жителя, у якого вилучено 150 г амфетаміну та 110 таблеток “екстазі”.



    У місті Одеса затримано місцевого жителя, у якого вилучено 700 капсул трамадолу.



    У місті Харків затримано місцевого жителя у якого вилучено 4 кг марихуани та 1 г героїну.



    На Закарпатті працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника відділу земельних ресурсів. Він вимагав та отримав 10 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за виготовлення технічної документації та видачу державного акту на земельну ділянку площею 0,10 га на території одного з селищ.



    На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника державного підприємства. Він перерахував понад 1 млн. грн. товариству з обмеженою відповідальністю, за фактично вже придбану та оплачену кам’яну продукцію, чим завдав державі збитки на зазначену суму. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)



    На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника державного підприємства. Він, у порушення вимог Закону України “Про охорону культурної спадщини”, без проведення аукціону та належної оцінки майна, реалізував нежитлові приміщення (являються пам’ятками архітектури національного значення). У результаті дій правопорушника державі завдано збитки на суму 1,8 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)



    На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника будинку культури. Вона отримала 600 грн. хабара від приватного підприємця за укладання з останнім договору оренди частини приміщення згаданого будинку культури. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).



    МВС України




    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору