ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Івано-Франківщині затримано збувальника єврофальшивок

    23 квітня 2024 вівторок
    38 переглядів

    Не зважаючи на велику міграцію населення, пов’язану з виїздом людей на закордонні заробітки, випадки появи на Прикарпатті фальшивих купюр іноземної валюти – явище нечасте.Здебільшого фіксуються поодинокі факти підробки грошей та й то кустарного «виробництва» і неякісного ґатунку. Але кілька днів тому у Тисменицькому районі Івано-Франківщини «засвітилися» банкноти номіналом 100 євро, виготовлені з максимальною ідентичністю до дійсних. Фахівці науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області хоча й знайшли певні невідповідності, проте зазначають, що фальшивки досконалі. Обставини їх появи на теренах краю міліціонери зараз з’ясовують, тим паче, що є про це в кого запитати.

    За словами керівника тисменицької міліції Олександра Крутого, правоохоронці якнайсерйозніше відпрацьовували отриману інформацію про те, що до збування фальшивок можуть бути причетні особи, які роз’їжджають на іномарці певного кольору. Дякуючи спостережливості окремих громадян, оперативники та працівники ДАІ невдовзі вийшли на слід означеного автомобіля і за першої можливості затримали іномарку на дорозі у Рожнятівському районі. Якщо до водія наразі рано пред’являти претензії, то його пасажиру доведеться непереливки. В ході особистого огляду 35-річного івано-франківця з його кишень «посипалися» новенькі купюри – кожна номіналом 100 євро. Попервах затриманий повівся агресивно, мовляв, це його гроші і він не може знати, що вони не є справжніми. Однак у райвідділі міліції з’ясування джерела походження банкнот набуло конкретнішого змісту. Хоч як затриманий заперечував проведення будь-яких операцій з купюрами, міліціонери пред’явили йому три 100-єврові банкноти, вже вилучені з обігу. Неозброєним оком було видно, що всі 19 купюр – одного способу виготовлення.

    Як встановлено, два місяці тому житель Івано-Франківська на певний час приїхав на батьківщину з-за кордону і перетнув митницю, не декларуючи саме ці «гроші». Результати дослідження експертів засвідчують, що євробанкнтоти виготовлені офсетним способом з використанням друкарського обладнання. Єдиний недолік фальшивок – якість паперу. За збування підроблених банкнот іноземцеві загрожує ув’язнення на строк від 3 до 7 років.

    Василь Гультайчук, ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області, ТРК "Вежа"

    UA-reporter.com

    Рахів: Жіноча інтимна "схованка" переховувала 1600 фальшивих євро!
    Фальшиві гривні мешканка закарпатського Берегова зберігала ...під матрацом!
    На Закарпатті затримали 18-річних фальшивомонетників

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору