ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події на 16.07.2008 р.

    28 березня 2024 четвер
    22 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 3563 заяви про злочини. Вжитими заходами 1793 (50,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 39 пограбувань, 1 факт незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 27 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, мисливську рушницю, 6 обрізів мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 300 г вибухівки та 515 набоїв.



    За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 87 осіб, у яких вилучено 44,7 кг наркотичних засобів.



    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4331 особу.



    За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 осіб.



    Протягом минулої доби порушено 87 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 26 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.



    Працівниками Державтоінспекції припинено 23445 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1139 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 160 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 22 особи загинули та 206 – травмовані.



    В селищі Шевченківської районної ради міста Львова на території санаторію було знайдено мертвим з травмою голови громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох жителів Волинської області. Попередньо встановлено, що вони під час раптово виниклої сварки заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому.



    У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 26-річного громадянина Республіки Молдова (в Україну прибув з метою працевлаштування). Попередньо встановлено, що він уночі на вулиці в місцевої жительки, відібрав сумочку, у якій знаходилися 400 грн. та 55 доларів США.



    У місті Слов’янськ в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцеву жительку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона минулої ночі на території закритого міського кладовища викрала фрагменти металевих огорож з 14 могил. Викрадене вилучено.



    У місті Севастополь в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він упродовж березня-травня поточного року на території міського кладовища викрав фрагменти металевих огорож із семи могил.



    У столиці затримано місцевого жителя у якого вилучено 20 г героїну.



    На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони надали до райдержадміністрації технічну документацію щодо укладання договору оренди земельної ділянки (площа 1 га) без відображення відомостей про те, що вона знаходиться в суборенді жителя обласного центру. У подальшому згадана земельна ділянка була передана в оренду вказаному товариству, унаслідок чого згаданому громадянину завдано збитки на суму 115,5 тис. гривень. Слідчими органами порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).



    На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника комунальної установи одного з міст області. Вона вимагала та отримала 200 доларів США хабара від місцевої жительки за узгодження акту вводу в експлуатацію об’єкта нерухомості. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).



    На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора повного товариства. Він створив два товариства з обмеженою відповідальністю й, без отримання відповідної ліцензії, здійснював підприємницьку діяльність з надання суб’єктам підприємницької діяльності області послуг з технічної та фізичної охорони об’єктів, унаслідок чого незаконно отримав прибуток у сумі понад 1,2 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.202 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю).



    В Хмельницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб колективного підприємства. Вони надали до управління комунального майна міської ради підроблений протокол загальних зборів про реорганізацію зазначеного підприємства в товариство з обмеженою відповідальністю та протокол про зміну засновників підприємства, на підставі яких рішенням згаданої міськради приміщення підприємства було включене до переліку об’єктів міської комунальної власності, що підлягають приватизації шляхом викупу. У подальшому зазначене приміщення було приватизоване, унаслідок чого трудовому колективу підприємства завдано збитки на суму 1,4 млн. гривень. Слідчими органами порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.233 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, незаконна приватизація державного, комунального майна та службове підроблення).



    МВС України



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору