ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Івано-Франківське ТзОВ не сплатило більше 1 мільйона гривень ПДВ

    26 квітня 2024 п'ятниця
    37 переглядів

    Ухилитись від сплати понад одного мільйона гривень податку на додану вартість не вдалось
    1 млн. 138 тис. грн. податку на додану вартість намагалося не сплатити в бюджет одне із товариств з обмеженою відповідальністю Івано-Франківщини.

    Отримавши документи (податкові накладні) за нібито виконані ремонтно-будівельні роботи офісного приміщення на загальну суму 6 млн.830 тис. грн., товариство майже 1млн. 140 тис. грн. внесло до податкового кредиту декларації з ПДВ.

    Однак, перевіркою, яку проводили працівники податкового контролю юридичних осіб, встановлено, що підприємство-постачальник подало до податкової інспекції декларацію з податку на додану вартість, яка у відповідності із нормами Закону України від 21.12.2000р. № 2181-ІІІ “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” (із змінами та доповненнями) визнана недійсною. В подальші періоди підприємство відображало в декларації з податку на додану вартість нульові показники, а згодом перестало до ДПІ звітувати взагалі.

    Отже, наведені факти свідчать про те, що до бюджету податок на додану вартість підприємством-постачальником не сплачувався, а відповідно, не може бути й підстав для податкового кредиту у товариства з обмеженою відповідальністю.

    Таким чином, за результатами перевірки податківці донарахували товариству податок на додану вартість в сумі – 1 млн.138 тис. грн., та ще окрім того й штраф в сумі 612,7 тис.грн. Також матеріали передано Управлінню податкової міліції ДПА в області для вирішення питання про порушення кримінальної справи за фактом ухилення від сплати податків, повідомляє посилання.

    UA-reporter.com

    Прокуратурою Закарпаття порушено кримінальну справу за фактом ухилення від сплати 35 млн. грн.
    Закарпаття: Підприємці, які заробили «на цукрі» мільйони, намагалися уникнути відповідальності, та прокурори їм цього не дозволили
    Одне із закарпатських ЗАТ не сплатило в держбюджет понад 190 тися гривень

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору