ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Україна – один із найбільших центрів виробництва і транзиту наркотиків

    16 квітня 2024 вівторок
    78 переглядів

    Міжнародні оглядачі звертають увагу на швидке зростання ролі України у транзиті і власному виробництві важких наркотиків.Про це вони пишуть у різних європейських виданнях, де, зокрема, вказують на те, що суперечності в українській владі і слабкість українських судів призводять до небаченого зростання організованої злочинності, яка все більше спеціалізується на виробництві та торгівлі наркотиками й намагається підпорядковувати собі регіональні структури управління в Україні.

    Впливове лондонське експертне видання «Джейнз Інтелідженс Рев’ю» опублікувало великий матеріал американського експерта Романа Купчинського, в якому йдеться про наростання в Україні «серйозної організованої злочинності», котра, зокрема, базується на все більшому зростанні масштабів транзиту і виробництві важких наркотиків. Автор статті наголошує, що «відсталість країни і політична нестабільність є перешкодами в успішній боротьбі з торгівлею наркотиками в Україні». У публікації вказано, що українською територією щорічно перевозять із Афганістану на Захід сотні кілограмів опію-сирцю та готового героїну і цей транзит неухильно зростає. Власне виробництво важких наркотиків сягає нині в Україні десятків тонн. Але конфісковані українськими силовими структурами важкі наркотики, за оцінками фахівців, становлять лише близько 30 відсотків повного об’єму транзитних і вироблених в Україні наркотиків. Роман Купчинський вважає, що зростання ролі України у міжнародній торгівлі та виробництві наркотиків є небезпечним не лише для української влади, а й підриває і без того складний процес відтворення народонаселення в Україні. Для прикладу, як мовиться у публікації, українські виробники опійного маку вирощують нелегально щороку від 30 до 40 тисяч тонн макової соломки, в цьому процесі беруть участь і окремі корумповані представники влади. Масштаби цього виробництва з року в рік зростають, що значно ускладнює боротьбу з цим небезпечним для суспільства явищем, наголошує автор статті в «Джейнз Інтелідженс Рев’ю».

    Інше лондонське видання «Файненшел Таймс» інформує, на тлі наростання напруженості в регіонах Грузії, про навчання військ США в цій країні. Газета наводить дані про участь у цих маневрах на військовій базі Вазіані близько тисячі американських, 600 грузинських і менших груп вояків із України, Вірменії та Азербайджану. Тут також наводять пояснення американського командування, що ці двотижневі навчання були заплановані давно і не пов’язані з гарячими подіями в Абхазії та Південній Осетії.

    Ще одна лондонська газета – «Ґардіан» – вважає, що жорстка зовнішньополітична позиція Росії «бентежить Захід» і розчаровує багатьох оглядачів. Газета також вказує на те, що однією із зовнішньополітичних ліній Кремля є категоричне заперечення перспективи вступу України та Грузії до НАТО, що, на думку президента Росії, «загрожує наближенням інфраструктур Альянсу безпосередньо до російських кордонів».

    Василь Зілгалов, "Радіо Європа"

    UA-reporter.com

    Наркопуть пролегал через Луганск
    На Прикарпатті за організацію наркоканалу затримали українця з Іспанії
    Украина и Болгария первенствуют в нелегальной миграции в Европейский Союз

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору