ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події на 17.07.2008 р.

    26 квітня 2024 п'ятниця
    27 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 4343 заяви про злочини. Вжитими заходами 1947 (44,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 40 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 37 осіб. У правопорушників вилучено 4 пістолети, гвинтівку, 5 обрізів мисливських рушниць, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та понад 1,2 тис. набоїв.



    За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 146 осіб, у яких вилучено 19,7 кг наркотичних засобів.



    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4745 осіб.



    За порушеними кримінальними справами заарештовано 36 осіб.



    Протягом минулої доби порушено 106 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 39 – у сфері службової діяльності, у тому числі 13 – про хабарництво.



    Працівниками Державтоінспекції припинено 23375 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1046 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 157 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 23 особи загинули та 205 – травмовані.



    У місті Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох громадян Республіки Молдова. Попередньо встановлено, що вони ввечері в селі Роздільнянського району з будинків пенсіонерів викрали відповідно 200 грн. та 1 тис. грн. й побутову техніку.



    У місті Харків в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Грузії (мета перебування в України з’ясовується). Попередньо встановлено, що він увечері на вулиці в місцевої жительки, без постійного місця роботи, відібрав сумочку, у якій знаходилися мобільний телефон та 20 гривень.



    У місті Ялта Автономної Республіки Крим у результаті реалізації оперативної інформації викрито місцевого жителя, приватного підприємця. Попередньо встановлено, що він у червні цього року з однієї з республік СНД переправив на територію України громадянина цієї держави, для подальшої неоплатної експлуатації праці у своєму кафе.



    У селищі Луганської області на пункті пропуску через Державний кордон України затримано громадянина Російської Федерації, з автомашини ВАЗ якого вилучено 2,5 кг марихуани.



    На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника одного з Вузів. Він вимагав та отримав 8 тис. доларів США хабара від місцевої жительки за поновлення на навчанні в зазначеному навчальному закладі племінниці останньої. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).



    У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб міського управління земельних ресурсів. Вони впродовж 2006-2007 років, у порушення вимог Закону України “Про плату за землю”, незаконно підготували та видали довідки про визначення грошової оцінки земельних ділянок для розрахунку орендної плати за землю, з урахуванням пільгового коефіцієнту, передбаченого для суб’єктів підприємницької діяльності. Унаслідок протиправних дій правопорушників місцевому бюджету завдано збитки, у вигляді недоотримання орендної плати, на суму понад 1,1 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).



    На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб одного з будівельних підприємств. Вони, на підставі підроблених актів виконаних робіт з ремонту автомобільної дороги місцевого значення (фактично роботи здійснювало за договором субпідряду іншим ВАТ), незаконно отримали бюджетні кошти в сумі 1,3 млн. гривень. Слідчими органами порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).



    МВС України



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору