ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вацлав КЛАУС: Росія — не агресор, а Грузія — не жертва

    29 березня 2024 п'ятниця
    90 переглядів

    Президент Чехії Вацлав Клаус дистанціювався від позиції, зайнятої керівниками Польщі, України і прибалтійських країн, які у спільній декларації закликали відкрити Грузії дорогу в НАТО. Про це він заявив в інтерв’ю празькій газеті Mlada Fronta Dnes.«Мене пригнічує небажання бачити реальність такою, яка вона є, і створення нових міфів», — заявив Клаус. «Я не бачу ситуацію в такому ж світлі, як і мої колеги, — відзначив він. — Я засуджую напад Грузії на Південну Осетію, вбивство цивільного населення в регіоні і масове розміщення російської армії».

    Він висловив глибоку стурбованість становищем на Кавказі, підкресливши, що не може плисти «на модній хвилі міркувань про золоту Грузію і злу Росію». Це, за його словами, «спрощене розуміння світу».

    У той же час, відзначив президент Чехії, «Росія одержала тверде виправдання таких дій» у Грузії в результаті проголошення незалежності Косово від Сербії.

    «Я думаю, що ми ще довго будемо боротися з наслідками цього прецеденту, і не тільки на Кавказі», — вказав президент Чехії, який раніше вже попереджав про ефект доміно, що спричинить проголошення незалежності Косово від Сербії.

    Клаус також відкинув порівняння нинішньої ситуації з вторгненням військ Варшавського договору на чолі зі СРСР у Чехословаччину в 1968 році. «Чехословаччина не окупувала Закарпатську Русь, і вторгнення військ не було відповіддю на наш напад. Дубчек — не Саакашвілі», — заявив чеський президент.

    UA-reporter.com
    Чешский президент Вацлав Клаус изменял жене со стюардессой

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору