ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті підготують аналітику по транскордонному співробітництву та єврорегіональній співпраці

    19 квітня 2024 п'ятниця
    56 переглядів

    В Ужгороді відбулося засідання робочої групи у рамках реалізації пріоритету «Розвиток транскордонної та євро регіональної співпраці» проекту Канада-Україна «Регіональне врядування та розвиток». Учасники засідання (управлінці, науковці, підприємці) обговорювали нові можливості співпраці області із сусідніми державами.Зокрема, запропонували провести аналітичне дослідження і узагальнити досвід транскордонного співробітництва Закарпаття та прикордонних регіонів сусідніх країн Угорщини, Словаччини, Румунії, Польщі, починаючи з 90-х років. А також розглянути можливості діючих Міжнародних програм і фондів технічної допомоги для вирішення проблем економічного і соціального розвитку Закарпаття.

    На засіданні йшлося і про формування каталогу бази даних проектів транскордонного співробітництва, які реалізовувались, нині діють в області, чи заплановані на майбутнє.

    Доречною стане активна участь експертів робочої групи у Міжнародному інвестиційно-економічному форумі «Транскарпат-Інвест-2008» , який відбудеться 11-12 вересня на Закарпатті. Про це учасників зібрання поінформував модератор засідання Олег Лукша,я кий також запропонував долучитися до оформлення інвестиційних пропозицій, що розробляються в області.

    Протягом наступного місяця учасники робочої групи працюватимуть над завершенням формування програми «Розвиток транскордонної та єврорегіональної співпраці» для включення її до проекту Плану дій Регіональної стратегії. Відтак Регіональну стратегію на сесії обласної ради повинні затвердити депутати.

    За словами Олега Лукші, надалі всю інформацію, що стосується стратегічного планування в області, планується розміщувати на окремому сайті www.zakarpattya.strategy.net.ua.



    UA-Reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору