ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ФК «Мукачево» – чемпіон Закарпаття

    28 березня 2024 четвер
    63 переглядів
    За словами президента ФК «Мукачево» Василя Кубарича, клуб фінансується з бюджету міста

    ФК «Мукачево» був засований у 2007 році. За невеличкий час свого існування команда здобула вже другий чемпіонський титул у першості Закарпатської області.

    Упродовж всього минулого сезону мукачівці програли лише раз. Це свідчить про те, що в колективі зібрані найкращі футболісти-аматори краю і, звісно, його очолює дуже кваліфікований спеціаліст.

    Слід зазначити, що в 2007 році з командою займався екс-тренер ФК «Закарпаття» Віктор Ряшко. Навіть ходили чутки, що мукачівський колектив перейде у розряд професіональних клубів і виступатиме у другій лізі ПФЛ.

    Заміна на тренерському містку

    Але цього не сталося, в результаті чого Ряшко залишив клуб і пішов працювати до Тернополя. На тренерський місток було запрошено колишнього наставника юнацької команди «Мукачево» Вахтанга Карібова, який теж дуже добре впорався із своїм завданням.

    Допомога міста та спонсорів

    За словами президента ФК «Мукачево» Василя Кубарича, клуб фінансується з бюджету міста та ще кількома спонсорами − «ЗакарпатЄвроТранс», ДП «Стар». В цьому сезоні клуб отримав з міського бюджету 200 тисяч гривень. Велику допомогу команді надає і її почесний президент − народний депутат України Василь Петьовка.

    Стадіон для першої ліги

    «Мукачево» має й солідну базу. Міська влада на 10 років передала клубу в оренду стадіон «Паланок». Тут зробили ремонт арени, відновили душові, полагодили трибуни та підтрибунні приміщення. Стадіон має чудове поле, яке не поступається якістю газону навіть ужгородському «Авангарду». Слід зазначити, що кілька матчів тут провело й першолігове «Закарпаття».

    Власними силами

    Щодо планів на майбутнє, то як стверджує президент клубу, на професіональні рейки «Мукачево» у наступному сезоні ставати не планує. На його переконання, поки що в області немає достатньої кількості кваліфікованих гравців − доведеться набирати виконавців з інших регіонів. А цього, за словами Василя Кубарича, робити не хочеться. Отже «Мукачево» поки що зосередиться на виступах у першості краю.

    Лідери колективу

    Серед найкращих гравців керівництво клубу виокремлює нападників Антона Предчука та Мирослава Решка. Додамо, що обласна спортивна газета «Спорт-тайм» до символічної збірної області внесла чотирьох футболістів «Мукачево» − воротаря Емеріха Князя, захисника Павла Рудая та півзахисників Михайла Карібова і Василя Ваха (заявлений за юнацьку команду).

    ФК «Мукачево» − 2008:

    Воротарі − Емеріх Князь, Роберт Феєш.

    Захисники − Олександр Когутич, Петро Зийнич, Едуард Стецо, Павло Рудай, Василь Маринець, Руслан Максим, Михайло Крьока.

    Півзахисники − Михайло Карібов, Василь Кампов, Василь Варга, Антон Лендел, Іван Бисага.

    Нападники − Антон Предчук, Мирослав Решко, Дмитро Беца, Олександр Розман.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору