ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Львівська залізниця аналізує трагічні випадки на переїздах

    24 квітня 2024 середа
    50 переглядів

    Випадок дорожньо-транспортної пригоди на залізничному переїзді 17 км ПК10 перегону Березовиця-Острів-Прошова на Тернопільщині змусив залізничників вкотре бити на сполох і по-людськи розводити руками: «Ну як же можна так безвідповідально ставитися до свого життя та життя пасажирів?!».

    І хоча Урядова комісія під керівництвом заступника Міністра транспорту та зв’язку України Володимира Бадагова визначила, що дорожньо-транспортна пригода відбулася в результаті порушення водієм автобуса ПАЗ-32053 правил проїзду через залізничний переїзд і вини залізничників у трагедії немає, та залишатися осторонь проблеми Львівська магістраль не стала.
    Залізничники провели чималу роботу, не лише відновлюючи дизель-поїзд, переїзд та колію, але й глибоко аналізуючи причини та наслідки трагедії.
    Пояснити дії водіїв, які нехтують своїм життям та життям пасажирів, виїжджаючи на залізничні переїзди з порушеннями правил дорожнього руху, не можливо. Залишається лише сподіватися, що спільні дії залізничників, Державтоінспекції, перевізників та усіх свідомих громадян приведуть до покращення ситуації.
    Важливим аргументом у цій роботі можуть стати й елементи відповідальності водія за проїзд на червоний сигнал світлофора на залізничному переїзді. Лише для порівняння варто зазначити, що за таке порушення ПДД в Україні передбачено штраф у розмірі 340-425 грн, тоді як подібне порушення на автошляхах передбачає штраф 425-510 грн. Що вже казати про такі країни як Словаччина, де за подібне порушення водія не лише позбавляють посвідчення на право керувати транспортним засобом, але й порушують кримінальну справу, штрафують на суму до 800 Євро чи й позбавляють волі. В Угорщині позбавляють права керувати автівкою на 6 місяців з подальшим проходженням навчання та штрафують на 1000 Євро. У сусідній Польщі вилучають права на термін до трьох років і штрафують до 5000 злотих (1220 доларів США). Румуни таких водіїв карають штрафом у розмірі до 1000% від середньої заробітної плати.
    Львівська залізниця наполегливо застерігає від подібних дій та звертається до кожного водія чи пасажира з проханням виважено та відповідально ставитися до свого життя та здоров’я, бути обачними та обережними, практикувати активну життєву позицію та культивувати у суспільстві гостро негативне ставлення до порушників правил дорожнього руху. Одна секунда залихвацької безвідповідальності, на жаль, часто обертається загубленими життями, повідомили UA-Reporter.com у прес-центрі ДТГО "Львівська залізниця".


    Довідково. 14.02.2009 року о 09.45, рухаючись по дорозі місцевого значення Мишковичі-Скоморохи” в напрямку с. Прошова, Тернопільського району, водій автобуса „ПАЗ-32053” проігнорував заборонні сигнали автоматичної переїзної світлової та звукової сигналізації, не виконав вимоги дорожнього знаку 2.2 «Проїзд без зупинки заборонено», не впевнився в тому, що до переїзду не наближається поїзд, здійснив виїзд на переїзд при працюючій заборонній звуковій та світловій сигналізації. Унаслідок допущених порушень відбулося зіткнення автобуса з тепловозом.
    Унаслідок ДТП водій автобуса та четверо пасажирів загинули на місці події, та ще 14 пасажирів автобуса отримали тілесні ушкодження. Від серцевого нападу після побаченого помер літній пасажир поїзда.
    16.02.2009 Тернопільською транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу по ч. 3 ст. 286 Кримінального Кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу, якщо вони спричинили загибель кількох осіб).
    На час скоєння дорожньо-транспортної пригоди облаштування залізничного переїзду та автомобільної дороги відповідали вимогам діючих норм та стандартів.


    Трагедії на залізниці: проти поїзда не попреш...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору