ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У ЄвроТЕВ – жіноче обличчя!

    26 квітня 2024 п'ятниця
    65 переглядів

    Відокремлений підрозділ Європейського транспортно-експедиційного відділення Львівської залізниці минулого року отримав 1 мільйон 253 тисячі чистого прибутку

    Загальний об’єм вантажопереробки 257,8 тисячі тон, прибуток підприємства -- 9 мільйонів 377 тисяч гривень, оформлено 17066 декларацій. ЄвроТЕВ обслуговує замовників зі Словаччини, Угорщини, Австрії, Югославії, перевантажує вагони, що йдуть на всю Україну, Росію, Казахстан, Білорусь та Латвію. Минулого року з підприємства не звільнилася жодна людина, окрім пенсіонерів, а середня заробітна плата сягнула 1488 гривень.


    Заступник начальника ЄвроТЕВ по комерційній роботі Ольга Іванівна Варга понад 30 років працює на залізниці.


    “Вночі спати не могла, бо мені вагони снилися”, -- згадує пані Ольга свій перший день роботи, якій присвятила життя.

    Нині під керівництвом цієї гарної жінки -- відділ договорів та логістики. А за відсутності начальника їй доводиться керувати й усім підприємством.

    “Відповідальність дуже велика, -- мовить Ольга Іванівна, -- не тільки за своєчасне відправлення вантажів та укладання угод, а передусім, за людей. Щоб підлеглі поважали керівника, він має бути принциповим і водночас людяним”.

    Ользі Іванівні вдається поєднувати ці якості характеру. На підприємстві майже немає плинності кадрів, а серед закордонних партнерів чимало таких, які не “зраджують” підприємству понад 10 років. Пані Ольга ще й чудова мати та бабуся. Її діти також працюють на залізниці. Спочатку “подарували” бабусі по онучку, а нещодавно в сина народилася двійня.


    Бухгалтер по доходах на ЄвроТЕВ Ольга Василівна Гаштур на підприємстві 14 рік.


    “Працювати доводиться не тільки з людьми, а й оперувати цифрами, які не терплять компромісів, -- розповідає пані Ольга. – Облік ведемо як у національній, так й у іноземній валюті, це вимагає додаткових знань”.

    Ольга Василівна завжди йде на зустріч клієнту, розуміння й відчуття тонкої людської натури допомагає й у повсякденному житті. Вона виростила двох чудових синів, а розрадою нині є гарненький онучок.


    Інженер з договорів ЄвроТЕВ Марія Михайлівна Забродська майже 20 років на підприємстві.


    Делікатною рукою міцно тримається за пульс підприємства, адже саме від неї залежить чи укладе майбутній клієнт угоду або піде до конкурентів. Вона в курсі справ про всі перевантаження закордонних та транзитних вантажів, які слідують через станцію Чоп.

    “Напряму з клієнтами майже не зустрічаюся, усі питання вирішуємо по телефону, -- каже пані Марія. – Ми -- державне підприємство, отже ціни на послуги фіксовані”.

    Погодьтеся, важко переконати клієнта не дивлячись людині в очі. Та ще й в умовах жорсткої конкуренції. А ця тендітна жінка вміє слухати й переконувати людей. Вважає, що нема безвихідних ситуацій й вірить, що завжди можна прийти до розумного компромісу. Ці якості передала й своїй доньці, яка нині штудує іноземні мови в УжНУ.


    Начальник відділу договорів та логістики ЄвроТЕВ Наталя Федорівна Скира на залізниці 25 років.

    “Наш відділ займається перевантаженням та декларуванням вантажів, надаємо детальну інформацію та експедування по Львівській залізниці, -- розповідає пані Наталя. -- Найважче у роботі – пошук нових клієнтів, які б погодилися працювати за тарифною політикою Укрзалізниці. Утім для замовників маємо чимало переваг”.

    Каже, щоб пояснити усі тонкощі, слід мати не аби-яке терпіння. В неї двійко чудових дітей. Напередодні жіночого свята ця чарівна жінка відсвяткувала свій день народження. Наша редакція приєднується до побажань рідних, близьких та колег.


    Старожил - Марія Іванівна Баторік на залізниці майже 39 років. Нині працює інженером з організації праці.


    “Хоча робота паперова, утім за кожним папірцем слід бачити людину”, -- каже пані Марія.

    Раніше вона завідувала їдальнею. Пригадує, як щодня доводилося варити обіди на тисячу робітників. Згодом штат скоротили, утримувати їдальню стало не вигідно. Та смачні страви Марії Баторік й досі пам’ятають у прикордонному Чопі. 13 березня у її оселі збереться велика родина, четверо дітей та онучок Мирослав вітатимуть її з ювілеєм.

    Інженер з підготовки кадрів Світлана Володимировна Карпова на підприємстві 24 роки.


    Від її вміння навчити людей техніки безпеці на робочому місці залежить здоров’я, а подекуди й життя працівників.

    “Важко у навчанні – легко в бою, -- каже пані Світлана. – Ця посада вимагає завжди бути зібраною та відповідальною”.

    Про її роботу говорять факти: на ЄвротТЕВі не зареєстровано жодного нещасного випадку. Та пані Світлана каже, що це – заслуга усього колективу. А її синок, якому 7 березня виповниться 11 років мріє бути залізничником, як мати та дідусь.


    Зі святом 8 Березня вас любі жінки!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору