ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У закарпатському місті Берегово триває фестиваль вина

    28 березня 2024 четвер
    52 переглядів

    Сім десятків виноробів пригощають гостей свята своїми найкращими сонячними напоями. Їх тут – понад півтори сотні марок — сухі, напівсолодкі, десертні, червоні, білі та рожеві.

    Домашнє вино виготовлене виключно з європейських сортів винограду. На фестивалі напої продають за найнижчими цінами. Втім купують небагато – вино тут куштують, насолоджуються їм, порівнюють смаки. Бо сонячного трунку повні бочки тут у кожній оселі.

    Свято триватиме три дні. Сьогодні жінок пригощатимуть традиційною угорською стравою – бограчем. Організатори фестивалю спеціально з Угорщини привезли двотонний казан, у якому приготують чотири тисячі порцій смачного нопою. Фестиваль традиційно влаштовують лицарі винного Ордену Святого Венцела. Це покровитель виноградної лози. Мешканці Берегівщини споконвіків молилися йому за добрий урожай.

    Йосип Галайда, організатор фестивалю вина: "У прошлому столітті на Берегівщині усі були прив’язані до винограда. Практично, із-за винограда і жили тут люди, землероби, бочки, транспортували виноград. Це було життя. Тут не було іншої роботи".

    Програма IX-го міжнародного фестивалю вина

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору