ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді сіли за парти військовослужбовці Внутрішніх військ

    29 березня 2024 п'ятниця
    85 переглядів
    У дислокованому в Ужгороді батальйоні внутрішніх військ розпочався навчальний цикл

    Усі ми знаємо, що початок навчального року - першого вересня. А у військовослужбовців внутрішніх військ Ужгорода навчальний літньо-осінній період розпочався першого липня.

    Солдати, прапорщики й офіцери вивчають теорію, яку закріплюють на практичних заняттях. Однією з головних дисциплін є тактичні дії підрозділів внутрішніх військ. А ще військовослужбовці повинні мати відповідні навики з поводження зі зброєю. Служба у "вевешників" - відповідальна, не виключається ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій, адже доводиться конвоювати осіб, які перебувають під вартою, чи засуджених. Окремі з них мають значний тюремний "стаж". Свою вправність зі стрільби військовослужбовці удосконалюють у міліцейському тирі "Динамо" та мультимедійному тирі. З автомата стріляють на стрільбищі прикордонників у Чопі. Шліфують військовики і свою фізичну підготовку. Якщо досвідчені офіцери та контрактники лише удосконалюють свої знання і майстерність, то для молодих солдатів, котрі тільки-но цієї весни розпочали свою строкову службу, навчання починається з пізнавання азів військового вишколу. Триватиме навчальний період чотири місяці. Після його закінчення проводитиметься комплексна перевірка.

    Як повідомили UA-Reporter.com у ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області, відкриття навчального циклу у дислокованого в Ужгороді шостому батальйоні внутрішніх справ військової частини 3002 розпочалося з урочистостей. Заступник командира бригади внутрішніх військ (м. Львів), до складу якої входить ужгородський батальйон, полковник Володимир Горбатюк побажав охоронцям правопорядку здобути відмінні теоретичні знання і досягти високопрофесійних навиків. Вони повинні позитивно вплинути і на повсякденну роботу підрозділу з охорони громадського порядку та конвоювання осіб, які знаходяться під вартою. Також полковник Горбатюк взяв участь у проведенні першого навчального дня, де військовослужбовці опановували заходи безпеки за всіма напрямами їхньої діяльності, зокрема у поводженні зі зброєю.

    Представник бригади залишився вельми задоволеним як готовністю батальйону до початку навчального періоду, так і станом справ у підрозділі загалом. Незважаючи на досить скрутне фінансове становище, тут все ж вдалося відремонтувати будівлю, озеленити територію, привести до належного порядку гаражні приміщення, вольєри для собак тощо. Такі результати досягнуто завдяки зусиллям командира батальйону Олександра Демчука, його заступників Андрія Чаповського, Володимира Яворського, Олександра Глущенка. Свій внесок у цю добру справу зробили й командири рот Леонід Рубель та Володимир Білінець, весь особовий склад підрозділу.

    - Звичайно, ми добре розуміємо, щоб досягти високого рівня у службі, нерідко доводиться йти на певні жертви, насамперед менше приділяти увагу сім’ї, - зауважує полковник Володимир Горбатюк. - Однак, обравши професію захисника Вітчизни, доводиться чимось жертвувати...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору