ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ЗАМОВНА СПРАВА ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІЛІЦІЇ ПРОТИ БІЗНЕСМЕНІВ ФІРМИ «МААЛ» З УЖГОРОДУ

    29 березня 2024 п'ятниця
    41 переглядів

    Взятися за статтю мене спонукали визнання Міністра МВС Луценко , що «Міліція теж не без гріха, а порушників Закону звільняють з МВС сотнями» – пряма мова, а також коментарі про «діяльність міліції Тернополя» з різних сайтів під загальною назвою теми – «Человек не терпит насилия!», у тому числи «Начальник УМВСУ в Тернополі генерал Віталій Максимов – мученик за честь мундиру», а також особиста увага та розслідування фактичного матеріалу по темі з різних достовірних джерел, включаючи співробітників ГУМВСУ Львова, Ужгорода , УМВСУ Тернополя. Особи бізнесменів, не вказуються з етичних та інших міркувань , крім бізнесмена, мецената, почесного президента ФК «Говерла» –Ясіня Рахівського району Закарпатської області, бойового офіцера, який має тяжкі поранення з Афганістану, росіянина, мешканця Києва — Максима Вольського (був згаданий у коментарях на декількох сайтах, де є сотні коментарів та прикладів про корупцію Тернопільської міліції).

    Як виявилося , цукровий бізнесу Чорткові фактично належав міліції Чорткова і Тернополя. Бізнесмени з Ужгорода і Києва загрожували чорним кримінальним схемам цукрового бізнесу Атаманчука, Кав`юка, Рака, Демборинського та їх покровителя генерал-лейтенанта Максимова!
    Їм мало кар`єрів, СТО, проституток, наркоманів, контрабанди, яку вони кришують та знімають бабло по чорному! Необхідно будо терміново прибрати конкурентів по бізнесу цукру у Чорткові любими засобами !
    Слід особливо відмітити , що безпосередніх договірних обов'язків з заводом бізнесмени не мали.

    Це ж треба було придумати такий ієзуїтський план та підкинути у сумку хлопцям зброю, викравши звідти 300 тис. євро та 100 тис. грн. , які були призначені для придбання автобусу типу «Неоплан» для ФК «Говерла» та оплати іншої партії цукру. Вилучений також комп`ютер засновника фірми — ноутбук з конфіденційною базою даних бізнесу та особистою інформацією, офісна техніка.
    Після міліцейського «шмону» з мерседесу «зник» і коштовний навігатор.

    Основні діючі особи та виконавці замовної справи з безпределу:
    - Генеральний директор цукрового заводу м. Чортків — Атаманчук С.З.. – замовник, організатор та виконувач підстави та дискредитації бізнесменів.
    - Загальна «криша» та покровитель (ОЗУММ) – начальник УМВСУ Тернополя генерал-лейтенант В. Максимов - особистий друг Міністра Ю.Луценка (два чоботи — пара). До речі, (дивись сайт МВС) з 28 керівників ГУМВС, УМВС до 20.08.09 р. мали таке звання лише 4 особи – начальники ГУМВС Київський, Луганський Одеський та Львівський області) у тому числі Максимов, який «працював» з 22.07.2005 р. до 24.01.2007 р. у Львові . А як же, інакше не могло бути! Звання Максимову присвоїли за його «діяльність» у Львові за підтримки колишнього губернатора Олійника. Указ Президента про присвоєння звання генерал-лейтенанта Максимову з’явився 04.12.06 р. № 1021/2006 .

    За що таке звання? За його «професійну роботу», в тому числі за нерозкриті резонансні вбивства?
    Тільки за півтора року «правління» ГУМВСУ Максимовим у Львові розстріляли спочатку экс-губернатора, одного з впливових політиків регіону — С. Сенчука, після цього бандитами був спалений в особистому автомобілі начальник управління транспорту Львівської міської ради Я. Вовчак. При кримінальних розборах вбили директора фірми «Галімпекс» Б.Дацко.

    Максимов! Ви розкриваєте тільки ці «справи», які самі ж організовуєте! Ви такий же «професіонал», як Янукович — «проффесор». Мундир – є , а нема у Вас ні честі , ні совісті!
    У Максимова все схоплено – МВС, суди, прокуратура і далі на дах, аж до секретаріату Президента та самого Президента, який направо-наліво підписує любі Укази , що йому підсовують.

    Як любить висловлюватися метреса журналістики Тетяна Коробова — «Слышь, народ !»
    Це ж Максимов — професіонал (тут без лобків) з кришування своїх підлеглих по викачуванню грошей з народу, фальсифікації документів та організації виконання замовних справ, майстер відмазування підлеглих зі скрутних становищ, в тому числі звільнених Колегією МВС, зокрема начальника обласного УДАЇ УМВСУ Кав`юка !
    Максимов за допомогою вільно конвертованої валюти вирішує всі проблеми в МВС, прокуратурі, судах та секретаріаті Президенту!

    - Заступник начальника УМВСУ — начальник УБОЗ полковник Я.РАК та його підлеглий підполковник П.В.Демборинський – безпосередній виконавець та куратор «справи» проти бізнесменів — особа, яка підлягає, на мою думку, освідченню у лікаря – психіатра.
    - Начальник Обл.ДАЇ – особистий «гаманець» Максимова – ненажерливий полковник Кав`юк, який також надавав наказ про затримання бізнесменів «своїм даїшникам».
    - Начальник РВ УМВСУ м. Чортків — майор Юрчак Б.Ф., УБОЗ – Дудковський Б.В. - тупі виконавці наказів Рака — Демборинського – Кав`юка.

    Почну з Рішення розширеного засідання колегії МВС України від 25.07.2008 р № 17 км/2 «Про стан та дотримання прав, законних інтересів затриманих i взятих під варту oci6 в ITT…..», у якому констатована відсутність належного контролю з боку керівництва ряду областей ГУМВСУ – УМВСУ в т.ч. Тернопільської обл., в результаті чого допускаються порушення законодавства України. Унаслідок незадовільної організації службової діяльності та низького професійного рівня особового складу продовжують мати місце надзвичайні події, в т.ч. смерті утримуваних. Керівники УМВС вважають цю діяльність другорядною.
    Гласні та негласні перевірки з питань порушення міліцією конституційних прав і свобод громадян, як сказано в рішенні, є одним з суттєвіших недоліків у Тернопільській міліції. Вони проводяться тільки у напрямку складання довідок про відсутність порушень з боку міліції.

    Все це продовжує мати місце і що підтверджує даний випадок.
    Напрямок «роботи» прокуратури такий самий – відсутність будь яких порушень з боку міліції. Словом все пов`язано!

    З достовірних джерел по фактах та документам. На скарги засновника фірми «МААЛ» та її директора про порушення законів України працівниками УБОЗ, заступник прокуратура області Г. Гулевський надає відповідь від 14.08.09 р. № 04/3-74-09 у який визнає та підтверджує, що підстава та здача бізнесменів в УБОЗ організована та проведена Атаманчуком С.З. - Генеральним директором цукрового заводу м. Чортків. У цій «відповіді» скарги бізнесменів трактуються як “звернення” та констатується, що заходи адміністративного впливу проти бізнесменів не застосовувалися! Повна безглуздість!
    Між тим «В порушенні кримінальної справи стосовно працівників УБОЗ та працівників Чортківської міліції відмовлено» — цитата з відповіді прокурора!!! Крім того, у відповіді дослівно написане — «Вас запрошували в УБОЗ для з`ясування обставин»! «Запрошували»! Яке блюзнірство!!! В той же час коли засновник та директор фірми проходять по «справі» як свідки, так зване «запрошення» відбувалося з застосуванням заходів фізичного впливу та спецзасобів — наручників!!!
    Це чорним по білому написано у рапорті інспектора ДПС РВ УМВСУ Чорткова КОПЧУКА П.І. від 10.07.09! Прокурор навіть не читав цього рапорту на момент затримання або умисно його зігнорував!
    І це заступник прокурора області?! Як це можливо? Свідки під фізичним та морально – психологічним впливом , в наручниках, з загрозою їх здоров`ю та життю!!!! Для цієї «міліції» можливо все!

    Що це, як не повна безкарність та свавілля міліції Тернопілля, зловживання владою або службовим становищем, перевищення влади або службових повноважень!
    Так можна дожити і до репресій 30-х років!

    Де дії славнозвісного Міністра МВС Луценка?
    Луценко! Звертаюсь до Вас особисто і не тільки я.
    Вам , після об`єктивної неупередженої перевірки, після службового розслідування необхідно негайно звільнити з посад таких «міліціянтів» з посад за дискредитацію МВС та віддати під суд. А Ви особисто поновлюєте на посаді начальника УДАЇ УМВСУ Тернополя Кав`юка , звільненого з ваших лав колегією МВС та нагороджуєте його орденом (17 грудня 2008 року на підставі рапорту генерал-лейтенанта Віталія Максимова Указом Президента N 1172/2008 Олега Кав`юка нагородили орденом Данила Галицького, а Максимову присвоюєте звання генерал-лейтенанта!
    Вважаю, що тут коментарі зайві.

    По усному наказу убозівця Демборинського, бізнесменів, у порушення всіх канонів Конституції України, Закону про попереднє ув`язнення, Закону про міліцію, утримували без ухвали суду в приміщенні УБОЗУ під конвоєм підрозділу «СОКІЛ» три доби — з 10.07.09 по 13.07.09, де не передбачені навіть умови приймання їжі та ні тапчан, ні ліжко!

    Три доби двоє Ужгородських бізнесменів - свідків по сфабрикованій «справі» жили у службовому приміщенні УБОЗ і, незважаючи на нічні допити до ранку , вижили дякуючи тільки вартовим – «соколятам»», які віднеслися до затриманих по – людські, в той же час були зобов'язані виконувати наказ убозівця Демборинського по триманню бізнесменів під вартою!!!
    Близькі та родичі про затримання бізнесменів не були проінформовані негайно або не пізніше двох годин (за Законом про міліцію). Інформація про місце знаходження затриманих поступила тільки через три доби – 13.07.2009 р..
    Три доби родичі не знали де знаходяться і що сталося з їх близькими!
    Це грубе порушення законодавства України та прав і свобод людини!!

    Слід також зазначити, що прокуратурі та суддівському корпусу Тернопільщини «все до лампочки». Прокурор відмовив у порушенні кримінальної справи по скаргам бізнесменів на протиправні дії міліції проти порушників законів України!
    Злочинцям у погонах прикриття було байдуже – плювали вони на закони, на права та на людську гідність!

    Це знову докази про нечувану безкарність, вседозволеність, свавілля, корумпованість та кругову поруку у Тернопіллі у зв`язці міліція-прокуратура суд.
    Напрошується висновок, що вище керівництво УМВСУ ( даному випадку Тернополя) — злодії у законі!

    Слід зазначити, що протоколи на місті затримання бізнесменів не складалися!!! Однак підстава для їх затримання була — це «сигнал» директора цукрового заводу Атаманчука в УБОЗ та ДАЇ Тернополя про те, що бізнесменам почали відвантажувати цукор, який не належав заводу, а зберігався у орендованих приміщеннях та належав іншому бізнесмену.

    Запрацювала заздалегідь підготовлена «максимівцями» схема затримання бізнесменів. На основі приписаної бізнесменам і спровокованій міліцією «непокори», всі документи по затриманню були сфабриковані не 10.07.09 р., а тільки 13.07.09 р.. Протоколи з адмінсправи підписані бізнесменами заднім числом під тиском фізичного та морального впливу, у стресовому стані (фіктивно вказано початок 10.07.09 , закінчення 11.07.09.). І тільки 13.07.09 р. обидві адмінсправи № 3-353/09 та 3-354/09 були зареєстровані та передані у суд, де суддя Чортківського райсуду ТЕСЛЯ О.П. 13.07.09 р. протягом хвилини виніс Постанову Іменем України – накласти адміністративний арешт на двох бізнесменів терміном три доби вже у спец закладі — ІТТ (з 13 по 15.07.09 р.).
    Максим Вольський як підозрюваний у, якоби, «зберіганні» зброї заарештований. За вироком суду - 2 місяці у спец закладі, вочевидь до закінчення так званого розслідування сфабрикованої та сфальсифікованої «справи.»

    Але, як кажуть, не на того натрапили!

    Максимов – Рак – Демборинський та їм підлеглі — це «діло» буде Ваш постійний жах!!!

    Ну як Вам ці факти , панове?!

    Констатую, що внутрішня безпека УМВСУ — кишенькова по своїй суті і повністю контрольована Максимовим, якому надана кличка — «Скажений Макс» за його відношення до особового складу та до людей. Рахуйте, що ВБ у Тернопільській міліції просто нема.
    Міністерські перевірки «діяльності» УМВСУ Тернополя закінчуються «полянами» та молодими дівчатами відомої поведінки, які виконують всі бажання присутніх.
    Всі комісії з МВС крокують на Київ повністю напаковані конвертами з баблом та подарунками.
    Імідж, за який так печеться Міністр Ю. Луценко, УМВСУ Тернополя у населення не тільки нульовий, а різко негативний!!! Пане Міністре! Читайте відгуки, коментарі з вказаних сайтів особисто, знайди час.
    Там одне обурення та негатив з прикладами та фактами корупції у Тернопільській міліції !

    Слід особливо зазначити, що до теперішнього часу свідку по «справі» — засновнику фірми «МААЛ» з Ужгорода не віддали ні мерседес, ні комп`ютер – ноутбук, де зберігається, де зберігається вся база даних комерційних пропозицій та документів , які є суворо конфіденційними по Законам України!
    Є повна підстава підозрювати, що комп`ютер з комерційною таємницією підрозділи УМВСУ Тернополя хочуть використати проти фірми «МААЛ» та особисто її керівника та засновника.
    Передбачаю, що основна мета затримання та «роботи» з ноутбуком організованим злочинним угрупуванням міліції максимова (ОЗУММ), особливо Рака, Демборинського — це дискредитація фірми та введення у комп'ютер кримінальних файлів, «документів», які були б підґрунтям та спрямовані на термінове притягнення до кримінальної відповідальності керівництва фірми «МААЛ», заснованій у 2004 р. (фірма багатопрофільна у своїй діяльності).
    Однак володар комп`ютеру точно знає, що у нього було в фалах та документах, а що, можливо, додано УБОЗОМ та іншими підрозділами, у т.ч.. управлінням з боротьби з економічною злочинністю.
    Як запевнило джерело – дочекаємось до висновків Генеральної прокуратури з наступних скарг бізнесменів, а також відповіді на скарги Верховним судом України. У разі незадовільної реакції МВС, Генпрокуратури, Верховного суду України, скарги з відповідними документами будуть направлені у Міжнародний Європейский Суд. Матеріал вже направлений у Українську Гельсінську спілку з прав людини.
    Причому, відповідальними посадовими особами УМВСУ Тернополя або державою, в залежності від рішення суду, повинно бути повністю компенсовано: збитки, які понесли бізнесмени за час фактичного безробіття, за втрату контрактів і передбаченого прибутку, за моральні тортури і за дискредитацію! Окремою строчкою, але у загальних вимогах повної компенсації, буде справа крадіжки з сумки М.Вольського 300 тис. євро, та 100 тис. гривен.

    Ще дуже важливі подробиці!

    У рапорті командиру ОВ ДПС м Чортків ст. л-ту Максимчуку О.З з «затримки» мерседесу вказане, що мерседес 10.07.09р. не зупинився на вимогу інспектора ДПС мл. сержанта Венда І.Б. та продовжував рух.
    У дійсності у цей же час мерседес був на стоянці біля кафе «Казка» с. Орішківці, що підтверджено свідками, і яке, як стверджують місцеві мешканці, належить Кав`юку. Час затримання машин фактично біля 14:00 у обох випадках. По «документах» ДПС чомусь вказаний час - у 16:30 були «зупинені» і мерседес, і фольксваген – таурег. Тобто повна фальсіфікація!
    З «документів» міліції виходить, що власник мерседесу знаходився одночасно у двох різних місцях на відстані приблизно 25 - 30 км.!
    Особливо важливо! На стоянці біля кафе «Казка» , даїшник без пояснень відволік увагу директора фірми та наказав йому стояти біля капоту мерседесу. Декілька разів багажник відкривався «органами» без дозволу господаря та без свідків! Прибувши працівники УБОЗУ провели знаменитий «обшук» з крадіжкою грошей та підкиданням зброї: 2 ТТ, наган, 227 патронів різного калібру для різної зброї» при тимчасовій відсутності власника мерседесу, який був вже біля Чорткова. Тільки цього разу були свідки.

    Це ще раз свідчить про заздалегідь сплановану акцію з документальною фальсифікацією подій у час! Ніяких пояснень про причини зупинки фольксваген – туарег на околиці Чорткова та огляду машин працівники ДАЇ не дали, протоколи зупинки та огляду на місці не складали, а відправили машини на штраф майданчик. Бізнесменів забрали в УБОЗ Чорткова без пояснень і тримали там декілька годин. Згодом з Тернополя приїхали працівники «Сокола» в масках, з автоматами під керівництвом заступника начальника УБОЗ Демборинського та повезли затриманих під охороною в УБОЗ Тернополя. Слід особливо відмітити , що головну роль в «спецоперації» грав та грає Демборинський, який виконував заказ Атаманчука за згодою голови (ОЗУММ) – генерала Максимова!
    НДЕКЦ надала висновок, що зброя бойова та є придатною для застосування… Однак, кому належить підкинута зброя невідомо до теперішнього часу. НДЕКЦ свої висновки по повній програмі досліджень надає через 3-4 робочих дні. Однак висновок наданий за вихідні дні! Хто проводив експертизу зброї по повній програмі? Ніхто! Тобто ця зброя i патрони у когось були вилучені раніше, чи спеціально « у когось» придбані для цього випадку заздалегідь! У ВГБ — відділі громадської безпеки чи в УБО3і все підкинуте вже давно напевно засвітилося, але ж на зброю та патрони мав би бути облік у журналах вилучення та випробування експертом, в т. ч. дактилоскопії!

    Питання Раку Демборинському, Максимову, експертам.
    Де об`єктивні, реальні а не сфальсифіковані докази належності зброї та патронів Максиму Вольському або іншим бізнесменам ? У Вас їх нема з 10.07.2009 р. та і не може бути!
    Вже відомо, що відбитків пальців бізнесменів на підкинутій зброї нема, тому що вони до неї не торкалися (крім зареєстрованої зброї М. Вольського, де його відбитки пальців є, та і повинні бути).

    У зв'язку з такими обставинами «максимівці» почали «вивчати» увесь бізнес М. Вольського та ритись у вилученому комп`ютері засновника фірми «МААЛ».

    Час втручання у ноутбук, можливо, підкинута «інформація» будуть точно встановлені незалежною експертизою. У цьому випадку, як завірило джерело, дочекаємось висновків (по наступних скаргах бізнесменів) від Генпрокуратури і, по інстанціях, від Міжнародного Європейского Суду.

    Жах для Максимова та його вірних «максимівцях вже є та ще буде довго!
    Безкарними вони не можуть бути так як вони не мають депутатської недоторканості, а можливо і мають. Глухий кут? Сумніваюся, що вони знову відмажуться.
    Максимов – Рак – Демборинський – Кав`юк – Юрчак - Дудковський Ви можете відкупитися від МВС, Прокуратури та Суду України, однак не відкупитеся від Міжнародного Суду та народу України!!!

    ДІЙСНО — ЛЮДИНА НЕ ТЕРПИТЬ НАСИЛЛЯ!!!

    Пане Міністре МВС України Ю. ЛУЦЕНКО,
    пане Генеральний прокурор України О. МЕДВЕДЬКО,
    шановна пані Уповноважений з прав людини ВР України Н. Карпачова!

    Вважаю, що необхідно негайно перевірити та вивчити всі викладені в статті факти, документи УМВСУ та скарги бізнесменів по «справі», порушити кримінальні справи до вказаних службових осіб міліції Тернополя за Статтями КК 364. Зловживання владою або службовим становищем; 365. Перевищення влади або службових повноважень; 366. Службове підроблення відповідно до їх відповідальності по ст. 25 Закону про міліцію.
    Примітка. Як стало відомо, всі протиправні дії посадових осіб на даний час оскаржуються у встановленому законом порядку. «Процес» резонансної «справи» продовжується.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Сторінки