ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Державні виконавці Закарпаття посідають перше місце в Україні

    29 березня 2024 п'ятниця
    75 переглядів
    Державній виконавчій службі України — 10 років

    Як повідомляє кореспондент UA-Reporter.com, у четвер, 17 грудня, в Ужгороді відбудуться урочистості з нагоди 10-річчя органів державної виконавчої служби та Дня працівника державної виконавчої служби. Вперше і відтепер щороку в Україні 17 грудня відзначатиметься як професійне свято — День державного виконавця, відповідно до підписаного Президентом України наказу.

    До власного свята ДВС у Закарпатській області підійшла із відмінними результатами роботи — за показником «усього завершених виконавчих документів» протягом 11 місяців 2009 року служба посіла 1 місце серед інших областей України. За показником «кількість фактично виконаних виконавчих документів» ДВС Закарпатської області посідає 2 місце серед інших областей.

    Як повідомила кореспонденту UA-Reporter.com начальник Відділу державної виконавчої служби – заступник начальника Головного управління юстиції у Закарпатській області Наталія Панова, усього протягом 11 місяців цього року підлягало виконанню служби 132 238 справ на загальну суму майже 900 мільйонів гривень. Кількість боржників на Закарпатті наразі більша за кількість населення в обласному центрі. За звітний період із боржників стягнуто 67 млн. грн., до Державного бюджету України стягнуто 2,4 млн. грн. виконавчого збору.

    Державна виконавча служба Закарпаття цьогоріч, зокрема, здійснила близько 1000 подань щодо тимчасового обмеження боржників у праві виїзду за межі України. За рішенням судів, не зможуть виїхати за кордон 636 закарпатців, які не виконують зобов’язання, покладені на них рішеннями судів. Інформацію про цих осіб передано Прикордонній службі. У тому числі виїхати з держави не зможуть керівники підприємств, на яких є заборгованість з виплати заробітної плати і відкрите виконавче провадження у виконавчій службі.

    У розшук оголошено 2715 автомобілів боржників. Спільно з органами ДАІ наразі виявлено і затримано 477 машин.

    Від сплати аліментів в області ухиляються 9913 осіб. Щодо них є рішення суду щодо примусового стягнення коштів на утримання дітей.

    Державними виконавцями вилучено і передано на примусову реалізацію майна боржників на загальну суму 136 млн. грн.

    До слова, вже працює Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень, тож будь-яка особа може ознайомитися з діями виконавців.


    Для довідки.


    Державні виконавці забезпечують виконання закладеного у Конституції України принципу обов’язковості виконання судових рішень. Формування інституту державних виконавців відбувалося поступово. Спочатку існував інститут судових виконавців у складі судової системи України. У 1998 році Верховна Рада прийняла Закон «Про державну виконавчу службу», на яку покладено завдання своєчасного, повного і неупередженого примусового виконання рішень, передбачених законом.

    Відділ державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Закарпатській області є органом державної виконавчої служби, який входить до системи органів Міністерства юстиції України, підпорядковується Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України та є структурним підрозділом Головного управління юстиції.
    На території Закарпатської області є 15 відділів ДВС територіальних управлінь юстиції та підрозділ примусового виконання рішень. Штатним розписом для області передбачено 143 посади державних виконавців.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору