ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Мукачеві стартував фестиваль вина (Фоторепортаж)

    28 березня 2024 четвер
    31 переглядів
    Мукачево. Фестиваль "Червене вино"

    Як повідомляє кореспондент UA-Reporter.com, триденний 15-й фестиваль „Червене вино -- 2010”, традиційно проходить на Василя. На центральній площі Миру винороби вже зранку пригощають закарпатськими винами.


    ФОТОРЕПОРТАЖ


    До слова, мукачівський фестиваль вина визнаний найбільшим за кількістю учасників та гостей. А цього року незважаючи на кризу, на свято файного вина до Мукачева з’їхалося біля 100 виноробів з усього краю. Найбільше представлена Ужгордщина, Берегівщина, Мукачівщина та Виноградівщина. З 12 по 14 січня Площа Миру у Мукачевому перетвориться на велетенський дегустаційний зал. Зранку 12 січня вздовж газонів встановлюють палатки, винороби розкладають на столах пляшки та діжки з виноградним вином, оздоблюють намети у традиційному закарпатському стилі. На величезному дерев’яному столі у наметі знаного на цілу Україну винороба Карла Шоша з села Зміївка Берегівського району Закарпаття, вишикувалися дерев’яні діжечки та скляні винні бутлі білого, рожевого та червоного вина: Рислінг, Леанка, Трамінер, Мюллер Тургау, Каберне Совіньйон, Мерло, Фурмінт, Мускат, Олівер іршаї. Жінки викладають на таці тоненько нарізаний сир, сухарики, гарбузове насіння та солене печиво з горішками.

    “Таку закуску пропонують для дегустації, щоб перебити смак вина, яке куштували попередньо”, - пояснює дружина пана Шоша Жужанна.

    Радує, що поруч із звичайними для Закарпатті Ізабеллою, Лідією, Кадаркою, Деловерою, Сапераві, Леанкою та Каберне, на фестивалі з’явилося чимало європейських сортів -- Кагор, Цвайгелт, Вермут, Трамінер, Чорний доктор, Пряне Черсеги, Ірші Олівер, Мускат, Мюллер Торгаут. Скуштувати вино пропонують безкоштовно. Літр виноградного вина на ярмарку коштує від 20 до 150 гривен. Найдешевше, звісно, ординарне - “Баня Ізабелла” Найдорожчі – марочні вина від виноробів з Мукачівщини та Берегівщини. А численні кулінари окрім шашлику та стейку пропонують національні закарпатські смаколики, серед яких лідирує угорський бограч та гуляш. Хоча цього року свято припало на робочі дні тижня, організатори очікують чимало гостей. А видовищ не бракуватиме, обіцяють організатори.

    “Урочисте відкриття фестивалю розпочнеться о 14 годині дитячим фестивалем колядницьких колективів “Вертеп-2010”, - розповідає мер Мукачевого Золтан Лендєл. – Після виступу аматорів, гостей фестивалю розважатимуть фахівці. Просто неба розгорнеться театралізоване шоу “Нам не зашкодить чарочка вина”. 13 січня розпочне свою роботу дегустаційна комісія, яка повинна визначити переможців фестивалю. А 14 січня відбудеться театралізоване дійство “Старий рік по-новому”. Підведення підсумків фестивалю-конкурсу та нагородження переможців відбудеться 14-го на площі Миру”.

    І по старій традиції найкращим виноробам мерія підсуне… свиню.

    Завтра в Мукачево стартует 15-й фестиваль-конкурс "Червене вино-2010"

    Фестивали и аттракции на Закарпатье в январе 2010 года

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору