ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті вийшла у світ документальна книга про Карпатську Україну

    19 квітня 2024 п'ятниця
    193 переглядів
    У новій книзі охарактеризовані фігури творців Карпатської України

    Як повідомили кореспонденту UA-Reporter.com у прес-службі УСБУ в Закарпатській області, в ужгородському видавництві "Закарпаття" побачив світ перший том документальної книги "Карпатська Україна. Документи і матеріали. Хроніка подій. Персоналїї", упорядкований доктором історичних наук, професором Омеляном Довганичем, керівником науково-редакційного відділу обласної книги "Реабілітовані історією" Олексієм Корсуном, співробітником Галузевого державного архіву Служби безпеки України Олександром Пагірею.

    У даному збірнику всебічно представлений процес формування Карпатської України, розбудови і руйнації за умов терористичних актів двох великих європейських держав - Угорщини й Польщі (1938-1939), окупації гортіївською Угорщиною за згодою гітлерівської Німеччини (1939-1944) та входження до складу радянської держави (1944-1946).

    Тематично двотомник поєднаний з виданнями редколегії обласного тому "Реабілітовані історією" у двох книгах та наступними збірниками - "Криваві тіні Кремля" (2006), "Тернистий шлях до України..." (2007), "Закарпатські втікачі в СРСР. 1939-1940" (2008). Тут подано найповнішій на сьогодні обсяг архівних документів і матеріалів з фондів ГДА СБУ, архіву УСБУ в Закарпатській області, ЦДІВО, ЦДАГО, ДАЗО, архіву ОУН в Києві, Центру досліджень визвольного руху у Львові та окремих московських архівів. Вміщено хроніку подій Карпатської України на основі широкого, відомого нині масиву джерел. З належною повнотою, наскільки це дозволяють доступні сьогодні джерела, охарактеризовано постаті творців Карпатської України.

    Видання дійшло до читачів завдяки сприянню Закарпатської ОДА, Закарпатської обласної ради, архіву УСБУ в Закарпатській області та Державного архіву Закарпатської області.

    В Ужгороде вышел сборник архивных документов о Карпатской Украине

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    mKOTuh , [url=http://lvqzbrfqmuom.com/]lvqzbrfqmuom[/url], [link=http://cvgorfivofkn.com/]cvgorfivofkn[/link], http://gzkkzqeavagh.com/

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Very valid, pithy, suciccnt, and on point. WD.