ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті 82-річна Ірина Зовдун масажем вправляє шлунки

    29 березня 2024 п'ятниця
    54 переглядів

    — Люди приходять вдень і вночі. Часто мене везуть до хворих у сусідні райони. За поміччю в основному звертаються, коли паде желудок. Часто се стається у мужчин, котрі на стройках роблять. У жінок тоже не рідко буває, якщо тяжке поднімають. Перші признаки того, що желудок упав — тошнота, блювання, біль, діарея, висока температура. Хворого везуть у больницю, приписують капельниці і таблетки. Але се не помагає. Я вправляю желудок за чотири-вісім масажів. Деколи 10.

    Лікуванню Ірину Зовдун навчила її покійна мати
    28-річна Вікторія Сочка з Іршави. Прийшла до Зовдун уперше. Скаржиться на пронизливий біль у шлунку. Ірина Дмитрівна питає, чи не пила дівчина напередодні свіже коров’яче молоко. Пояснює, якщо пила, масаж робити не можна, бо знудить. Стелить посередині дивану кілька ковдр. Каже лягти так, щоб підвищення було під поясницею. Руки змащує дитячою олією і починає обстежувати живіт.

    — Печінка не збільшена. Желудок упав. Є глисти. Я їх чуствую у кишках.

    Масажує живіт півгодини, розтирає його у різні боки, всередину. Радить хворій відпочити, з’їсти один круто зварений жовток.

    — Послі першого разу желудок може ще сильніше боліти, бо я його зрушила із привичного місця. Руками чуствую, коли він стає у норму. Послі лікування не можна нічого важкого піднімати цілий рік. А по сходах треба ходити лиш на пальцях ніг, на носках. Не дай Боже йти на п’ятах — бо тоді знову ся зрушить желудок.

    Послі лікування по сходах треба ходити лиш на пальцях ніг, на носках

    Лікуванню Ірину Зовдун навчила її покійна мати.

    — Вона знала, як добре трощити (масажувати. — ”ГПУ”) і подтягати желудки. А я вперше спробувала на свому покійному синові Митькові, потом на кумі. Знаю ще, як вправляти поперек за півгодини.

    За масаж грошей не бере. Розраховуються з цілителькою продуктами.

    У традиційній медицині зрушення шлунків називають птозом.

    — Недуга буває від швидкого схуднення, важкої роботи, — каже Надія Приходько, лікар-гастроентеролог з Ужгородської міської лікарні. — Лікують її медикаментами, дієтою. Інколи необхідне хірургічне втручання.

    Сніжана РУСИН

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору