ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Правила поведінки громадян на залізничному транспорті та ужгородському вокзалі

    20 квітня 2024 субота
    135 переглядів

    Постанова Кабінету Міністрів України від 10 листопада 1995 року № 903 тлумачить розподільний пункт залізниці, до складу якої входять станція, роз’їзд та обгінний пункт, як зону підвищеної небезпеки і особливого контролю.


    Цей державний документ затвердив Правила поведінки громадян на залізничному транспорті і має за мету забезпечити належний правопорядок та безпеку громадян на залізниці. Адже основною причиною трагічних випадків є те, що люди не дотримуються елементарних правил поведінки на залізниці: ходять по коліях, переходять їх під вагонами, що рухаються, перебігають колії перед рухомим складом чи локомотивом тощо.
    Отож лінійний відділ міліції на станції Ужгород УМВСУ на Львівській залізниці звертається до громадян з проханням дотримуватись правил поведінки на залізниці.
    Запам’ятайте, особи, які не належать до працівників залізничного транспорту, не мають права ходити по залізничних коліях.
    1. Для проходу до поїзда або виходу до вокзалу пасажири повинні користуватися призначеними для цього пішохідними мостами, тунелями чи переходами.
    2. Не можна підходити ближче ніж на 0,5 метра до краю платформи після оголошення про подачу чи прибуття поїзда до повної його зупинки.
    3. У години доби з 22.00 до 6.00 в залах вокзалу можуть знаходитися тільки особи, які мають залізничні квитки на сьогодні, завтра. А також ті, що зустрічають та проводжають пасажирів.
    Пасажирам ж забороняється:
    • знаходитися у вагоні без проїзних документів чи посвідчення на право безплатного проїзду;
    • перебувати на підніжках, дахах вагонів, перехідних площадках, у тамбурах пасажирського поїзда;
    • заходити і виходити (тим більше вистрибувати чи застрибувати) з вагона до повної зупинки поїзда;
    • самовільно користуватися стоп-краном для затримки поїзда без крайньої потреби. У разі виникнення непередбачених аварійних обставин пасажир повинен сповістити провідника, а за його відсутності скористатися стоп-краном;
    • розпивати спиртні напої у невстановлених місцях, порушувати спокій інших пасажирів;
    • перебувати у стані наркотичного чи явно вираженого алкогольного сп’яніння, в забрудненому одязі;
    • палити у невстановлених місцях та застосовувати відкритий вогонь;
    • смітити в купе, коридорах вагона, кидати через вікно сміття та інші предмети;
    • забруднювати вагон, пошкоджувати внутрішнє вагонне обладнання, постільні речі;
    • перевозити зброю (крім особливих випадків – перевезення службової та мисливської зброї), вибухові, отруйні, смердючі, інфекційні, радіоактивні речовини, спирт, бензин, гас, ацетон та інші вогненебезпечні, легкозаймисті, самозаймисті речовини, а також ручну поклажу, яка може забруднити вагон;
    • залишати ручну поклажу та власні речі без догляду. У разі виявлення пропажі речей пасажир повинен негайно сповістити про це провіднику вагона.
    Запам’ятайте, ці правила мають дотримуватися не лише пасажири потягів та електричок, але й громадяни, які зустрічають чи проводжають їх.


    Помічник начальника по зв’язках
    з громадськістю та ЗМІ
    ЛВ на ст. Ужгород УМВСУ
    на Львівській залізниці,
    капітан міліції Людмила Фальчук.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору