ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Темна історія підпільних гральних закладів із дивним продовженням для "Шерифу"

    28 марта 2024 четверг
    Аватар пользователя NadezhdaOne

    Факти і нічого окрім фактів. Таким би мав бути девіз усіх журналістів, які претендують на високе звання професіонала, а в сучасних умовах ще й патріота. Проте, "Єврорепортер" (eu-reporter.org) пропонує поговорити дещо про інше. Всім відомо, що в Україні гральний бізнес перебуває під законодавчою забороною, проте, гральні заклади ростуть як гриби після дощу. І на це ніяк не дивиться ані Київська міська державна адміністрація, ані Національна поліція, ані активісти. Останні дуже швидко збагнули, що будь-яка публічна акція вартує коштів, а з огляду на завищену самоповагу цих, переважно колишніх "АТО-шників", що АКМ і здалеку не бачили, ще й дуже не малих коштів.

    Самопіарні рейди пана Олега Ляшка та його тілоохоронців та тілоносців підпільними гральними закладами столиці на диво надзвичайно швидко припинилися, коли Олег Валерійович, вочевидь, був дуже сильно замотивований Юрієм Луценком, Олександром Третьяковим та Глібом Загорієм, а також низкою інших навколопрезидентських "функціонерів", які, власне, намагаються "кришувати" цей вельми дохідний бізнес. Для тих, хто не розуміється, що сучасний підпільний гральний заклад - це комплекс часто непов'язаних із собою суб'єктів господарювання, які надають в одному приміщенні одночасно і "інформаційні" послуги, і "харчувальні", і "розважальні", а також кредитно-фінансові.

    Часто бувало, що колишні кафетерії, Інтернет-клуби та ломбарди перетворювалися на заклади "Космолот", "Спорт-лото" із пафосними назвами на вивісках "Національна лотерея", але й буває, що гральний заклад створюється на базі... пункту обміну валют, який розташований у приміщенні, яке потім і використовується для встановлення обладнання, яке дивним чином хтось завозить в Україну, адже масового виробництва "своєї" техніки такого гатунку в нашій країні розгорнуто так і не було. Один з таких "просунутих", як кажуть кияни, "обмінників" (Операційна каса №14285934.048.175 Приватного акціонерного товариства "Українська фінансова група", Дозвіл №89926804226899260175 від 29.01.2018р.) розташований за адресою бульвар Тараса Шевченка, 10 і належить відомим на Україні "рейдерам" і "сірим" фінансистам з "Української фінансової групи". Це одне з найстаріших фінансових підприємств нашої країни, яким по-суті повністю володіє 65-річний екс-народний депутат України Валерій Бабіч, а реально управляє його 40-річний син Георгій.

    Надзвичайна закритість цієї фінансової структури і небагатомовність її керівників та власників неодноразово ставали першопричинами різних інсинуацій, адже колись Акціонерний комерційний банк "Українська фінансова група" був вельми впливовою структурою, яку знали іще по страховій компанії "UTICO", що займалася страхуванням широкого спектру транспортних перевезень. Ну то - у минулому, а жорстка сучасність свідчить про те, що на все потрібні гроші і будь-яка ініціатива знекровлюється, коли не підкріплена реальними фінансовими інструментами. Так і трапилося із Християнським Демократичним Союзом, який, разом із такими видатними українськими діячами як Давід Жванія, Оксана Білозір та Володимир Стретович, очолює Валерій Бабіч. Дуже співвідноситься із кроткою християнською мораллю розбудова власної мережі гральних закладів, які не мають нічого з того, чим має бути обладнене приміщення такого гатунку, включаючи, щонайменше, власну фізичну охорону. Про що це свідчить? А про те, що бізнес із "гральними" автоматами, в який кинулися всі "куми" з оточення чинного президента України Петра Порошенко, мовляв, "поки "ПОПа" на місці", часто-густо не підкріплювався ні чим, не кажучи вже про інфраструктуру, інвестиції. Самовільно захопленої будівлі із косметичним ремонтом і ніжно розгемселиними Олегом Ляшком гральними автоматами, що після цього ремонтувалися працівниками поліції за допомогою липкої прозорої стрічки та чиєїсь матусі - виявляється цілком достатньо для організації "пункту" сбору грошей від недалекого населення із обігом щонайменше $1000 на добу. Не буде новиною, що працівники таких закладів отримують зарплатню за остатковим принципом: хазяїн (або від хазяїна) приїхав, вигріб усю "касу" і поїхав, а ви живіть, як вдається. Чому дивуватися у цьому випадку, що трапляються дивні, але дуже часті "пограбування" таких закладів, адже люди не мають жодного морального стимулу працювати із такими "жлобами", точніше на таких "жлобів". І не треба згадувати економіку, фінанси і бухгалтерію, адже в такому бізнесі прибутки коливаються від "дуже багато" до "надзвичайно багато". Чи треба нагадувати, що ці "бізнесмени" щиро вважають, що податки і борги сплачують тільки боягузи?

    Саме такий, як нам повідомили джерела у національній поліції, прикрий випадок стався у вересні цього року із вищеназваним "обмінником" на бульварі Шевченка. Ніби-то перебуваючи на чергуванні два працівники групи швидкого реагування однієї відомої охоронної компанії (за підозрами правоохоронців, мова йде саме про "Шериф"), заздалегідь перевдягнувшись у цивільну одежу, здійснили розбійний напад на касира зазначеного закладу прямо у самому приміщенні, бризнувши їй в обличчя, начеб-то, із газового балончика. В результаті цього зловмисники заволоділи готівкою на суму близько 50 тис. грн. і поспіхом ретирувалися із місця події на (увага!) своєму службовому автомобілі. Від'їхавши неподалік, молодики, а наймолодшому з нападників виповнилося 22 року, перевдягнувшись у службову уніформу. Отримавши виклик від диспечера про спрацювання "тривожної кнопки" у цьому "гральному" закладі, який обслуговувався компанією, де вони працювали, молодчики прибули на місце злочину, як нічого не сталося, де потрапили в теплі обійми патрульної поліції, до якої зателефонувала потерпіла касирша, яка, з рештою, на місті й впізнала нападників. Наразі триває досудове розслідування цього інциденту і стверджувати, чи була змова між його учасниками, чи то така вичурна самодіяльність, мабуть вже колишніх працівників відомої охоронної компанії, - говорити зарано, але сама подія злочину, погодьтеся, виглядає напрочуд дивно. То ж, дочекаємося офіційних версій слідства.