ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Братья-капуцины построят для себя в центре Ужгорода монастырь (ФОТО)

    19 апреля 2024 пятница
    227 переглядів
    Шашик пригласил капуцинов в Ужгород заниматься богословием

    Братья-капуцины основывают еще один монастырь в Украине - на этот раз в Ужгороде. Это будет уже седьмой украинский город, где работают монахи из этого ордена...


    Заниматься своей деятельностью в Ужгороде капуцинов пригласил тамошний епарх Греко-Католической Церкви Милан Шашик. Закарпатская греко-католическая епархия очень специфическая: это плод Ужгородской унии 1646 года и подчиняется непосредственно Апостольской столице.

    Храм и новый монастырь братьев-капуцинов может предстать в центре Ужгорода, среди многоэтажек. От городских властей капуцины получили котельную, которая уже много лет не используется. Это помещение они попытаются переоборудовать под церковь и монастырь.

    Сейчас это место является разрушенным и свалкой для мусора. Однако получить разрешения на переоборудование старого помещения легче, чем на строительство.

    Сейчас капуцины живут в греко-католической семинарии, где также будут преподавать и служить восьмидесяти семинаристам. Брат Юстин Русин, бывший многолетний настоятель монастыря в Киеве, будет духовником семинарии, а брат Роман Поп, который сам происходит из Закарпатской греко-католической епархии, будет преподавать биоэтику и нравственное богословие. Также в Ужгород приехал брат Адам из Польши.

    Напомним, кроме Ужгорода братья-капуцины служат в Киеве, Виннице, Днепропетровске, Днепродзержинске, Староконстантинове и Красилове.

    kapucyni.pl



    2_1.jpg
    3_1.jpg
    4_1.jpg
    5_1.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Небольшая поправочка: брат Юстен около 20 лет прослужил настоятелем в славном городе ВИННИЦА, а не в Киеве!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Братья- капучино :))

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    очередной...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    очам страшно, а руки роблять..., мусай працювати.. с Богом!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    +1 дрочільовня

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ноу комментс ! может уже харе ???

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ти про що москалику?????
    Церква відновлює те що було знищене і сплюндроване твоїми браттями московинами. Чи ти думаєш, шо більше користі місту принесе вдкриття нових кабаків, нічних клубів, де продається накотики і де робиться розбрат, де молодь деградує??? Браття капуцини, дуже потужно діють: це в пешу чергу місіонерська робота, робота з молоддю, реабітаційні центри для алко- , нарко- залежних і багато чого хорошого і позитивного для нашого міста. Чи було б краще залишити цю котельню в такому стані в якому вона є тепер? Тоді б усі були раді і задоволені тим шо ця котельня була уже білеше похожа на велику мусорку, посеред житлового будиннку, де збиралися наркомани, алкоголіка і тусувалася шпана...Не розумію що саме ти мав на увазі під словом "харе"?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    а чому москалик ? чому не англічанин ? знаеш я вірю в Бога, але твердо стою на тому, що сьогоднішня церква (в більшості випадків) це бізнес ! таке відчуття, що кожен поп мусить мати свою церкву ! ти подивись, що у нас в місті будуеться ! бари та церкви ! вот скажи мені навіщо треба було будувати церкву біля білочки на кладовищі яке вже не перший рік схоже на звалище сміття ! навіщо вона там !? навіщо церква греко-католицька будуеться біля вул Підгірної і тд і тп. навіщо на червениці аж 2 церкви ? православна така велика, що до неба дістане і маленька греко-католицька ! навіщо !? люди добріші стали - да ніфіга ! .. ХАРЕ - означае "ДОСИТЬ !!!!" бо вже й справді тих церков як барів ! навіщо та капличка в аеропорту ? навіщо була збудована капличка біля басейну Спартак (потім спалили її) НАВІЩО ???? ЛЮДЕЙ НАРКОМАНАМИ І АЛКОГОЛІКАМИ НЕ ВІДСУТНІСТЬ ЦЕРКОВ РОБИТЬ !!! ЇХ ДОСТАТНЬО ! ти якщо з Ужгорода то бачиш сам , що у нас нас церква через кожні 500 метрів ! і нема там Бога ! може то і гріх так казати, але то так е !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Знаєш друже, я не писав цей комент для того шоб спорити. Я просто висловив свою думку...в тебе є своя думка. Жаль шо вона така не благосклонна до Бога(( для того, щоб бути проти такої щільності церков, спочатку прочитай що таке церква, спільнота, почитай Біблію, пізнай Бога і багато чого зрозумієш, а в першу чергу те,що Бога багато не буває. Хто істинно шукає Бога, той буде бачити його всюди. Не треба звертати увагу на тих "високих духовних" сановників через яких дявол осквернює церкву Божу((( Той хто хоче, шукає - спосіб, хто не хоче, шукає - причину.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    да ніхто і не спорить просто кожен висловлюе свою думку відносно конкретного питання. так до слова - я прочитав біблію і не один раз і коли мені вже було років десь так 12 ! і в церкву ходжу і нестараюсь бути хорошою людиною в першу чергу для того щоб люди не казали мені в обличчя чи за очі, що я негідник там чи ще якісь погані слова ! .. а що до щільності церков так це правда ! ти подивись ! скільки їх набудували ! і подивись хто там службу веде ! люди які б мали бути для нас прикладом, до яких прислуховуватись треба би було, а натомість ... я не кажу, що всі, але таких ДУЖЕ БАГАТО ! щоб посвятити, похоронити, згадати - треба в церкві - священнику заплатити ! і не скільки хто зможе (це дуже рідко) , а конкретна такса - ціна ! і це сумно ! ти можеш мені казати все, що завгодно, але мою думку не похитнеш ! ніяк ! прочитай про те все, що я вище написав про каплички і церкви і де їх і навіщо будують ще раз... може, щось і зрозуміеш ! ладно. удачі тобі !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    стараюсь*

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ты не церкви строй а сироту пристрой ...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    із ваших дебатів я зрозумів дві речі
    а) якщо одна людина має уявного друга = вона хвора на голову, багато людей мають уявного друга - це називається вірою
    б) ніколи не прирікайся з віруючим, це похоже партію в шахмати з голубом
    він знесе фігури, насере на стіл і полетить своїм розказувати що він переміг
    в) віруючі люди є раби.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В яблочко!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Молодець!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пардон, что вмешиваюсь в академические дебаты. Не будете ли так любезны объяснить как церковь получила все имущество, которое у нее так жестоко отобрали? неужели все ей подарили? Или, может, Вам напомнить слово "инквизиция"?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Москалик... так может гооворить только быдло...так как только былом были придуманы все эти прозвища как со стороны России так и со стороны Украины... А церковь это паразит на теле человечества...который ничего не делает для развития социума... им важно что б люди не развивались...тогда они лучше управляемы и меньше развиты умом . Католическая и Православная ветви это самые кровавые организации за всю историю человечества ...Гитлер не уничтожил столько людей во вторую мировую... сколько католики в средние века с помощью инквизиции...или православные во время своего пришествия из Александрии... во время принятия христианства на Руси было вырезано или сожжено десятки миллионов людей . Почему об этом никто не говорит... почему обе церкви молчат.... ??? А потомучто им не пристало извинятся перед ихними Рабами... ведь так сказано... Мы все рабы . Пораб задуматся... Всем Добра Желаю

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Радує, що є у нас тверезо мислячі люди!!!!!!!!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це не церква була винувата це нечестиві,які в ній служили прикривались нею но на даний час багато чого помінялось більшість людей служителів церкви свідомо приносять богу і прихожанам добрі молитви, але ще залишаються нечестиві служителі, так як і політики,та інші люди

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    +1. Плюсую
    Не в людях спасіння, а в Бозі! Раніше дявол поражав церкву із зовні: гоннінями, вбивствами, заборонами. А тепер поражає з середини: грошима, розпузтою і різними людьми, про яких Ісус говорив :"Вовки, в овечишх шкукарах". Але Бог серцевидець і хто істинно шукає і хоче пізнати Бога, того Бог не залишить. Бо сказано: "дявол старається вбити не овець,а пастиря. Бо якшо вбє пастиря стадо розбіжиться". Тим то і на церковнослужителів дявол посилає в сто, а то і в тисячу раз більше спокус ніж на простих вірних, а хто судит той сам буде засуджений.