ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи є майбутнє у "Карпатського єврорегіону"?

    28 апреля 2024 воскресенье
    62 переглядів

    Під час конференції “Карпатський горизонт-2013” у місті Добромилі на Львівщині 14 березня прийнято Спільне звернення до Львівської, Закарпатської, Чернівецької та Івано-Франківських обласних рад і Ради Карпатського Єврорегіону щодо функціонування Української Сторони Міжрегіональної Організації “Карпатський Єврорегіон”.

    Організатори конференції – Асоціація органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати-Україна” і Товариство “Єврорегін Карпатський – Польща”.

    У виступах йшлося про “інструменти сприяння транскордонній співпраці на території Карпатського Євро регіону”, про Програму транскордонної співпраці партнерства і добросусідства Польща-Україна-Білорусь 2007-2013: шанси для прикордоння. Темою другої сесії конференції було: “Карпатський Горизонт 2013” – рецепт успіху для територій Карпатського регіону”, третьої – “Добрі практики функціонування євро регіональних структур співпраці – рекомендації для Карпатського Євро регіону”.

    У прийнятому спільному зверненні констатується факт, що Міжрегіональна Організація “Карпатськиї Єврорегіон” не має статусу юридичної особи, що Асоціація Органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати-Україна” є єдиним міжрегіональним об”єднанням органів місцевого самоврядування, що здійснює свою діяльність на всій території української частини Карпатського Єврорегіону.

    У цьому документі записано: “Застосування моделі функціонування Єврорегіону та створення юридичного суб’єкту Української Сторони Карпатського Єврорегіону дає можливість здійснювати партнерську співпрацю з братніми товариствами з Польщі та Словаччини шляхом підписання і реалізації відповідних угод , отримувати додаткові фінансові джерела для розвитку прикордонних територій, отримувати, як у Польщі так і Словаччині , функції, пов’язані з участю в реалізації програм Європейського Союзу, ефективно репрезентувати інтереси локальних спільнот наших органів місцевого самоврядування у стосунках з їх відповідниками з польської та словацької сторін” тощо.

    Визнаючи необхідність переходу від політичного до юридичного реального виміру територіальної співпраці на території Карпатського Євро регіону, представники органів місцевого самоврядування Львівської, Закарпатської, чернівецької та Івано-Франківської областей, що підписалися під Спільним зверненням, постановили ініціювати внесення до Статуту міжрегіональної організації “Карпатський Єврорегіон” положення щодо визнання українською Стороною Карпатського Єврорегіону Асоціацію органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати-Україна” спільно з 4-ма Карпатськими областями.

    В структурі Асоціації планують утворити Національне представництво Міжрегіональної Організації “Карпатський Єврорегіон Україна”.

    У Добромильській євроконференції взяли участь Віце-маршалек Підкарпатського воєводства (Польща) Богдан Жоньца, голова Ради Карпатського Єврорегіону (Словаччина) Йозеф Полячко, голова правління Асоціації органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна” Володимир Горбовий, інформує ifportal.net.
    Представники 5 регіонів Закарпаття засідають на конференції "Карпатський горизонт-2013"
    Міждержавна асоціація "Карпатський єврорегіон" відновить свою діяльність. Але ...після святкування 15-річчя свого ювілею!
    Ужгород: "Нові можливості розвитку туризму в Карпатському Єврорегіоні"
    Рада Карпатського Єврорегіону засідала в закарпатському селі Анталовці

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору