ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Депутати Європарламенту поділилися досвідом з молодими депутатами-соціалістами закарпатської Іршави

    29 марта 2024 пятница
    82 переглядів

    Депутати Іршавської міської ради від Соціалістичної партії України Олег Козенюк та Олександр Дешко взяли участь у триденній програмі навчання депутатів місцевих рад «Місцеве самоврядування. Крок до ефективності», який відбувся нещодавно у Львові. Семінар проводив Інститут політичної освіти за підтримки міжнародних фондів.

    Спільно з діючими депутатами Європарламенту, на прикладі Франції, Німеччини та інших зарубіжних країн учасники заходу вивчали основні принципи місцевого самоврядування та порівнювали їх з українським досвідом.

    Також іршавчани вивчали антикорупційне законодавство у сфері місцевого самоврядування, оволодівали навиками з питань написання депутатських запитів та звернень, роботи в депутатських фракціях, групах та постійних комісіях. Досвідом у цих сферах ділилися колишні народні депутати та Київської міської ради, а також діючі депутати Закарпатської обласної ради. Також на семінарі оволодівали мистецтвом публічного виступу. Отримані теоретичні знання депутати закріплювали практичними вправами.

    «Для мене теми навчань не були новими, адже і в професійній, і в депутатській роботі я з цими питаннями стикаюся щодня. Але участь у семінарі була надзвичайно корисною, оскільки поради та спілкування з досвідченими депутатами є надзвичайно цінними», — каже Олег Козенюк, керівник депутатської групи СПУ в Іршавській міськраді, — «Бути компетентним у вирішенні проблем територіальної громади та гідно представляти її інтереси в раді — це обов’язок депутата. Тому, як на мене, кожному депутату необхідно проходити подібні навчання».

    З Олегом Козенюком погоджується і його колега-депутат, голова Іршавської районної організації «Спілка молодих соціалістів» Олександр Дешко. «Загалом у учасників семінару склалися позитивні враження від участі в його роботі», — каже він, — «отримані знання депутати неодмінно втілюватимуть у повсякденній практиці».

    Всього у програмі навчання взяло участь 35 депутатів міських та районних рад західних областей України. Наступні семінари відбудуться у квітні та вересні. Тоді обранці громад вивчатимуть бюджетні та земельні відносини, питання роботи житлово-комунального господарства.

    Прес-служба Закарпатського обкому СПУ
    Валентина Семенюк-Самсоненко вручила пластикові банківські картки закарпатським студентам-сиротам (ОНОВЛЕНО)
    Закарпатська Іршавщина три дні була "столицею" молодих соціалістів України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость