ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Депутати Закарпатської обласної ради прийняли звернення до закарпатців

    04 мая 2024 суббота
    23 переглядів

    "Український народ зробив свій вибір. Волею більшості громадян нашої держави новим Президентом України став Віктор Федорович Янукович. Такий результат зафіксовано за підсумками голосування рішенням єдиного уповноваженого на це Конституцією України органу - Центральною виборчою комісією."«Звернення

    Депутатів Закарпатської обласної ради

    До жителів краю

    Шановні закарпатці!

    Ми, депутати Закарпатської обласної ради, обрані Вами і наділені повноваженнями представницької влади, усвідомлюючи свою відповідальність за ситуацію в краї, хочемо довести до всіх Вас нашу позицію з приводу останніх подій у державі.

    В нашій державі відбулася найважливіша суспільно-політична подія - вибори Президента України. Ці вибори пройшли в рамках дотримання вимог закону, без грубих порушень, громадських конфліктів чи будь-яких інших явищ, які б негативно вплинули на чесність, відкритість та демократичність волевиявлення громадян. На наше переконання, ці вибори довели, що українське суспільство є достатньо міцним і зрілим для цивілізованої конкуренції різних кандидатів і політичних сил, а наша держава впевнено рухається шляхом демократії.

    Український народ зробив свій вибір. Волею більшості громадян нашої держави новим Президентом України став Віктор Федорович Янукович. Такий результат зафіксовано за підсумками голосування рішенням єдиного уповноваженого на це Конституцією органу – Центральною виборчою комісією.

    Ми чітко усвідомлюємо і з розумінням ставимося до того, що багато жителів держави, в тому числі і наших земляків-закарпатців проголосували на президентських виборах за нашого кандидата. Це їх незаперечне законне право і їх вибір як громадян демократичної держави, який заслуговує на таку ж повагу, як і вибір тих, хто проголосував за новообраного Президента України. Але ця рівність прав вимагає такої ж рівності громадянських обов’язків – поважати і виконувати Конституцію та закони своєї держави.

    На наше переконання, ті заклики про невизнання чи перегляд офіційних результатів виборів, що лунають нині з боку політичних сил, які не перемогли на цих виборах, є неконструктивними і такими, що можуть порушити стабільність, законність та громадський спокій в державі. Ще більш невиправданими і недалекоглядними є заклики та дії щодо проведення акцій протесту і громадянської непокори. Адже Україна є цивілізованою демократичною державою, в якій результати виборів встановлюються згідно Конституції та законів України, а не мітинговою стихією.

    Тому, саме на підставі голосування громадян нашої держави і його результатів, зафіксованих згідно Конституції та законів України ми констатуємо, що новим, легітимно обраним Президентом України є Віктор Федорович Янукович. Ми впевнені у тому, що новообраний Глава держави зуміє не тільки забезпечити стабільність, спокій і законність в державі, але й провести демократичний діалог з усіма опонуючими політичними силами, аби думки й переконання кожного громадянина, що віддав свій голос на президентських виборах за інших кандидатів були враховані при визначенні шляхів майбутнього розвитку нашої держави. Саме такий шлях – шлях цивілізованих політичних переговорів і конструктивного діалогу між політичними опонентами дасть змогу зберегти стабільність, спокій, громадянський мир та демократію в Україні.

    У ці дні, коли Україна обрала нового Главу держави, ми закликаємо усіх закарпатців проявити максимальну толерантність, виваженість і громадянську зрілість. Наша держава і її громадяни уже не раз демонстрували свою здатність мирним та законним шляхом розв’язувати складні суспільні протиріччя. І ми абсолютно переконані, що Ваша життєва мудрість і відданість демократичним цінностям дозволять з успіхом зробити це і в нинішній непростий момент державостворення України.

    Звернення підписали: М.І.Андрусь, Е.Е.Нусер, О.І.Мателешка, А.В.Погорєлов, В.І.Русин, Д.Д.Сидор, Й.С.Галайда, Ч.А.Пейтер, Ю.І.Фущич, О.М.Барна, Ю.С.Бучок, Е.С.Товкан, А.А.Бігарі, М.М.Лакатош, І.Й.Лялик, Я.І.Кібелбек, І.М.Рогач, Л.В.Шепелець, В.О.Маркович, І.І.Бушко, М.М.Поличко, П.П.Федоранич, І.Ф.Бирак, М.В.Щербей, В.І.Лендей, І.С.Попович, В.В.Рішко, М.А.Касинець, М.А.Поляк, І.І.Шкирта, Б.М.Качур, П.В.Грицик, Ю.С.Ревта, І.П.Федикович, Ю.М.Чомоляк, Р.І.Шніцер, І.П.Біляк, М.О.Даскалюк, А.Ф.Зелінський, В.П.Грихонін, О.А.Дідович, І.І.Кошеля, О.О.Яцканич, М.І.Довжанин, І.В.Гусар, В.І.Стойка, М.М.Цірик, М.І.Шелевер, В.В.Гісем, В.І.Ковач, І.Д.Горба, М.І.Горба, В.В.Пацкан, П.П.Русин, В.І.Шимон, В.Е.Палко, Ф.В.Лукіта, К.М.Маргітич».

    Штаб Януковича поздравляет избирателей с победой их кандидата
    Обработано 99,48% протоколов: за Януковича - 49,39%, за Ющенко - 46,71
    Ужгород за Януковича
    Останнє опитування перед виборами: рейтинг Януковича перевищує рейтинг Ющенка на 1,2%

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору