ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Генконсульство Венгрии в Ужгороде опровергло факт невыдачи виз

    01 мая 2024 среда
    91 переглядів
    Фанам львовского клуба "Тайм" не понравилось Генконсульство Венгрии

    Генконсульство Венгрии в Ужгороде внесло ясность в ситуацию с невыдачей транзитных виз 50 фанам львовского футзального клуба "Тайм", собиравшихся ехать с командой на турнир в Сербию.


    Приводим текст уточняющей информации, пришедшей из консульства:

    "Гражданин России, Евгений Москвин (спортивный директор клуба Тайм - прим. ред.) 17 ноября 2010 подал заявку на оформление транзитной визы в Сербию в Генеральном Консульстве Венгерской Республики в г. Ужгород. Визу, вместе с визами 17 членов технического состава команды и спортсменов (согласно справки-подтверждения спортивного общества) он получил в срочном режиме 19 ноября 2010. Консульство выдало двукратную визу сроком с 19.11.2010 г. по 02.12.2010 г.

    Кроме выше упомянутых членов команды, ни один гражданин Украины не подавал заявлений на изготовление визы в Генеральном Консульстве Венгерской Республики в г.Ужгород, не появлялся и не интересовался процедурой изготовления транзитной визы со ссылкой на сербские спортивные события. Лично господином Евгением Москвиным даже не было поставлено ни одного вопроса относительно команды футбольных фанатов.

    Несмотря на очевидную клевету, о работе дипломатического учреждения, Консульство планирует дальнейшее урегулирование данного дела в чисто правовом русле. Консульство имеет доказательства того, что вышеупомянутым лицам было выдано 18 виз на основе системы предварительной регистрации для подачи документов, еще и прямые доказательства того, что никого из пятидесяти упомянутых в материале болельщиков, не было зарегистрировано.

    Национальный Институт Стратегических исследований Украины ежегодно проводит мониторинг выдачи виз украинским гражданам, в том числе и их выдачу Генеральным Консульством Венгерской Республики в г. Ужгород.

    По данным Института по вопросам оформления и предоставления виз, именно Генеральное Консульство Венгерской Республики в г. Ужгород считается одним из самым популярным среди граждан Украины.

    Консульство всегда старалось добросовестно выполнять свою работу, которая базировалась на принципах взаимопонимания. Поэтому работники Генерального Консульства Венгерской Республики в г. Ужгород и удивлены безосновательными обвинениями".

    Напомним, в среду, 24 ноября со ссылкой на интервью г-на Москвина, данное львовской газете Экспресс сообщалось, что Генконсульство Венгрии отказало в выдаче транзитных виз фанам львовского Тайма, направлявшимся в Сербию на групповой турнир Элитного раунда розыгрыша Кубка UEFA по футзалу (аналог футбольной Лиги Чемпионов).

    В настоящее время, статья, размещенная на сайте газеты, удалена.



    Почему венгерский консул в Украине невзлюбил украинцев?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Всі ці проблеми вирішуються в раз-два... Для цього потрібно щоб, наша влада зробила візовий режим з усіма довідками і вимогами які у нас вимагають угорці, словаки, поляки, чехи і.т.д... 350грн щоб коштувала сама віза і на 10 днів і використати її можна тільки один раз на протязі місяця! На границі зробити поділ на українські ряди та для всіх інших окремий один ряд, рити тот ряд який всі інші по 30хв одну машину, тоді побачите вставлення до наших людей зміниться дуже швидко!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дійсно, така проблема існує.
    Особливо ганебним є те, що ще до того, як ви подаєте документи на візу, і до того, як вам підтвердили, що ви отримаєте транзітну угорську візу, ви змушені купувати квиток на поїзд/автобус (або ж надати документи на транспортний засіб). Таку вимогу має до наших громадян в Україні виключно Угорське консульство!!!, що є порушенням законодавства Європейської Унії.
    Важливо, щоб консульство пояснило, чому від нас вимагається купувати квиток, адже під час подорожі ми маємо право (чи ні?) змінити вид транспорта, маршрут тощо!!!
    Нещодавно член нашої делегації до Сербії опинилась в ситуації, коли через тиждень після того, як всі (!!!) документи на транзітну візу, у т. ч. на транспортний засіб, були прийняті консульським працівником в Ужгороді і було видано консульське підтвердження про оформлення візи на конкретну дату, вона у зазначений день (на восьмий день з часу подання документів) (це була п’ятниця – день від’їзду делегації до Сербії) візу не отримала. Консульство почало вимагати пред’явити ще й шенгенську візу водія транспортного засобу (мікробусу), який мав здійснити перевезення делегації (!).
    На наше прохання до консула перевірити дійсність шенгенської візи нашого водія (вона видана в Угорському консульстві в Ужгороді) нам грубо відмовили. Ми намагались знайти шофера и таки його знайшли. Оскільки той був за межами Ужгорода і знаходився у пробці на митному переході Захонь-Чоп, нам вдалось отримати його закордонний паспорт за 20 хвилин до закриття консульства. Але консульський працівник повідомив (за п’ять хвилин до закриття консульства), що тепер у нього немає жодних питань по візі, але візу буде видано тільки у вівторок, оскільки у консульстві немає консула і немає кому підписати візу.
    Наші зауваження, що візу у вівторок цей член делегації не потребує, оскільки делегація через кілька годин вирушує в путь, а в середу закінчується одноразова сербська віза, консульський працівник грубо проігнорував. Навіть не намагався з’ясувати це питання з вищестоящим керівником. Кількаразово під час бесіди він демонстрвтивно повертався до нас спиною, демонструючи таким чином свє відношення до нас, безправних прохачів.
    Нічого не добившись, член нашої делегації (проста сільська вчителька) зі сльозами на очах попросила консульського працівника повернути їй її закордонний паспорт, але консульський працівник відмовився повернути паспорт та повідомив, що свій паспорт вона зможе отримати тільки у вівторок, і тільки з угорською візою.
    Вчителька живе на відстані 130 км від Ужгорода: щоб забрати свій паспорт з угорською транзітною (вже їй не потрібною) візою, вона змушена буде знов втратити час та кошти. Вона не вимагала жодної компенсації, лише просила повернути паспорт.
    Консульський працівник востаннє повернувся до неї спиною, це мало значити: всі дискусії тут зайві!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    nema chogo zhalitisja na ugorciv. vizi dajut' normalno. a os' slovaki i chexi na dajut'. i ne treba nam tut vnosisti vorozhnechi. Zakarpattja povazhajr ugorciv. KRAPKA. A ROSIJANI VNOSJAT' MIZHNACIONLNU VORPOZHNECHU.