ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Європейські аналітики стурбовані можливостями російського комплексу РЕБ «Мурманськ-БН»

    19 апреля 2024 пятница
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Нещодавно Ксав'є Рауфер-французький кримінолог, оглядач французького видання Atlantico припустив, що в Калінінграді розміщений Російський комплекс радіоелектронної боротьби «Мурманськ-БН», який здатний повністю паралізувати сили Північноатлантичного альянсу.
    Європейські аналітики стурбовані радіусом дії комплексу в 3000 кілометрів, а також можливістю глушити сигнали навігаційних супутників. Російські комплекси РЕБ здатні виводити з ладу електронні системи без їх знищення на величезній території. Мета досягається придушенням супутникових хвиль, стільникової телефонії (VHF-UHF), радіоприймачів, GPS і т.д. можливості «Мурманськ-БН» дозволяють навіть «заземлити» винищувачі п'ятого покоління F-35.
    Варто зазначити, що за даними Головного управління розвідки України аналогічний комплекс нещодавно розміщений у Криму. Саме тому в Чорне море і попрямували кораблі ВМС США USS Porter і USS Mounth Whitney, здатні ефективно вести розвідку на значній відстані, а також в автоматичному режимі узагальнювати відомості, що надходять з різних джерел. Чи захоче Москва "засліпити" кораблі американського флоту, щоб продемонструвати свої можливості - питання риторичне. Очевидним є лише той факт, що знаходження кораблів НАТО в Чорному морі не представляють для Росії особливих проблем.