ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Імітація бурхливої діяльності

    29 марта 2024 пятница
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Ось уже два тижні як з-за океану чи не щодня приходять новини про» надзвичайну стурбованість " Сполучених Штатів підозрілими діями російської армії поблизу українських кордонів. Реакція представників української влади і спецслужб, м'яко кажучи, викликає подив, а відеозвернення в.Зеленського – нові питання.
    Президент хоч і підтвердив наявність біля кордонів України майже стотисячного російського війська, і навіть подякував західним партнерам за надану інформацію про скупчення ворожих сил, але при цьому запевнив, що «наші спецслужби, розвідка володіють повною інформацією», а наша армія «готова дати відсіч кому завгодно, коли завгодно і де завгодно». А ще здивувався "медіагвалту «з приводу тривожної інформації:»Ваша паніка точно не допоможе українській армії, але може стати частиною інформаційної війни противника".
    Чому такий шум навколо пересувань російських військ біля наших кордонів підняли американці, в общем-то, зрозуміло. Після зняття основних, що блокують добудову «Північного потоку -2» санкцій, і викликаного цими рішеннями невдоволення і серед республіканців, і серед значної частини демократів, адміністрації Байдена необхідно демонструвати підтримку своєму стратегічному партнеру Україні не словом, а ділом. Тому і Державний департамент, і Пентагон вже неодноразово дали зрозуміти, що не виключають вторгнення Росії в Україну або в кінці грудня – початку січня (коли і Україна, і її західні партнери йдуть на різдвяно-новорічні канікули), або в кінці зими – початку весни наступного року, коли, як розраховують в Кремлі, Україна буде в глибокій енергетичній, економічній і політичній кризі.
    Для Сполучених Штатів, стурбованих величезною купою власних проблем як внутрішніх, так і зовнішніх, «Гарячий» конфлікт в центрі Європи їм абсолютно не потрібен. Адже в разі " повторення 2014 року» їм доведеться не тільки висловлювати «крайню стурбованість», а й щось робити.
    При цьому зрозуміло, воювати за Україну американці не стануть, хоча підтримувати у Банкової надію на захист продовжать. Буквально днями в рамках відродженої Комісії стратегічного партнерства Україна-США главами зовнішньополітичних відомств Дмитром Кулебою і Ентоні Блінкеном була підписана оновлена Хартія про стратегічне партнерство наших двох країн. Її зміст чітко відображає існуючі тренди нинішньої адміністрації США у ставленні до України: ми підтримуємо євроатлантичні устремління Києва і маємо намір «перешкоджати Кремлю» в його деструктивній діяльності.
    Тому минулого тижня з Вашингтона прозвучало дуже багато слів підтримки Сполученими Штатами України і строгих попереджень Росії. Але питання, наскільки рішуче і до яких саме дій готові сьогодні Сполучені Штати-головний стратегічний партнер України, з порядку денного не знімається.