ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Канадці подивляться, як громади України згуртовуються навколо спільної справи

    30 апреля 2024 вторник
    83 переглядів

    В обласному центрі Закарпаття на розширеному засіданні правління Ужгородської міської організації Української спілки воїнів Афганістану (УСВА) презентовано Проект економічного розвитку громади (ПЕРГ), який фінансує Канадське бюро міжнародного розвитку (КАМР). Його мененджмент здійснює Канадське бюро міжнародної освіти (КБМО). Проект ЕРГ – довгостроковий, його реалізацію розпочато в січні минулого року і буде завершино в грудні 2007 року. Після довготривалої дискусії чотири проекти зайняли провідні позиції. Перше місце зайняв проект по створенню фільму про учасників бойових дій, зокрема в Афганістані. Знімали фільм буде одна із місцевих телерадіокомпаній. Як наголосив член правління Закарпатської територіальної організації УСВА Валерій Товт, героями фільму будуть живі свідки та учасники бойових дій в Афганістані. Ця інформація насамперед, буде корисною для молодого покоління, частина якого, окрім Другої Світової війни, майже не знайома з іншими воєнними конфліктами світу. Якщо фільм буде знято якісно, і користуватиметься попитом, то цей проект зможе принести і прибутки.

    Другий проект буде спрямовано на облаштування консультаційного пункту для представників даної громади, себто УСВА. Тут будуть залучені і юристи, і соціологи, і психологи, і т.д..

    Реалізація третього проекту буде спрямовано на встановлення покажчиків для туристів, що допоможе їм відвідати родзинки й архітектурні пам’ятки старовинного Ужгорода. Четвертий проект передбачає облаштування та реконструцію пам’ятників воїнам- “афганцям”.

    За словами координатора Закарпатського координаційного центру Олени Кочеткової, оці міні-проекти вони не просто назвали “маленьким дивом”. Адже вони повинні бути яскравими, що здивувало б усіх, і реалізація їх здійснюється в короткий термін від двох до семи днів.

    Викладач Ужгородського національного університету Валерій Товт повідомив, що проект уже реалізувують викладачі УжНУ, а тепер будуть і “афганці”, і додав, що цей проект передбачає зміни у свідомості громади. Тобто, не ходити по різних установах з простягнутою рукою і споживати бюджетні кошти, а самостійно заробляти гроші. Якщо так станеться, то це буде справжнім “маленьким дивом”. Сподіваємось, що нові підходи канадців щодо фінансування тих чи інших проекиів увінчаються успіхом – громада займатиметься не “видоюванням” коштів, а згуртуванням і самостійною роботою.

    Тетяна Савко.
    Закарпатские участники боевых действий проводят мероприятия посвященные 16 годовщине вывода войск из Афганистана
    “Живий, веселий, молодий запам’ятаюсь друзям я…”
    Воїни-інтернаціоналісти Берегова справили новосілля

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору