ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На озеленення Ужгорода витрачають 1$ в рік на одного мешканця

    19 мая 2024 воскресенье
    25 переглядів

    Для озеленення Ужгорода та підтримання благоустрою міста з міського бюджету виділяють 5-6 гривень у рік на одного мешканця (у столиці на одного мешканця припадає близько 100 грн). Про це учора, 9 квітня, ЗІКу повідомив директор комунального підприємства «Агромікс», депутат Ужгородської міської ради Петро Харевич.

    Торік в Ужгороді висаджено 200 дерев на замовлення міської управи та 120 дерев у рамках різноманітних акцій за кошти підприємства «Агромікс», зароблені від продажу вирощених культур, оформлення клумб на замовлення.

    За словами П. Харевича, підприємство вже четвертий місяць не отримує кошти з бюджету. Виною тому є класична для вже багатьох підприємств ситуація - тендерна процедура. У кінці минулого року підприємство перерахувало до консалтингової київської фірми 60 тисяч гривень на проведення тендерних процедур для отримання передбачених у міському бюджеті коштів і до сьогодні не отримали звідти жодної відповіді.

    Однією з проблем міста на підприємстві вважають тополі. Свого часу їх багато висадили в місті і сьогодні вони загрожують мешканцям міста та будівлям, оскільки виростають до 40 метрів. «Агромікс» у найближчому планує провести генеральну реконструкцію ужгородського проспекту Свободи. Його планують засадити сакурами та шаровидними катальпами, які завезли до обласного центру кілька років тому з-за кордону та засадили ними центр міста.

    1000 дерев висадили учні шкіл Хустщини під час акції озеленення автошляхів Закарпаття
    Сьогоднішній Ужгород більш схожий на середньовічне азійське місто, ніж на сучасний обласний європейський центр...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору