ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті відбувся спільний українсько-словацький відбір проб води транскордонних водотоків

    19 мая 2024 воскресенье
    85 переглядів

    Сусідство Закарпаття з країнами-членами ЄС вимагає прискіпливого ставлення до питань охорони навколишнього природного середовища, бо ж ні вода, ні повітря не знають кордонів.

    Закарпатська державна екологічна інспекція в Закарпатській області здійснює державний контроль за забрудненням довкілля внаслідок викидів та скидів шляхом проведення інструментально-лабораторних вимірювань показників складу та властивостей, у тому числі забруднюючих речовин, та бере участь у здійсненні міжнародного співробітництва з питань, віднесених до її відання.

    Саме на виконання Угоди між Урядами України і Словацької Республіки про водне господарство на прикордонних водах від 14.06.94 р. та на виконання протоколу ХІІ засідання Словацько–української комісії з питань прикордонних вод (27–30.11.06р., м. Татранска Штаба, Словацька Республіка) 23-24 жовтня 2007 року відбувся спільний відбір проб води транскордонних водотоків на українській стороні для гідрохімічних, гідробіологічних та бактеріологічних досліджень у контрольних створах:

    • р.Уж, с.Сторожниця;

    • р.Латориця, м.Чоп;

    • р.Тиса, м.Чоп –Держкордон;

    • р.Ублянка, смт.М.Березний;

    • р.Улічанка, Держкордон (вище смт. В. Березний)

    Аналізи води здійснюватимуться на базі лабораторії державної екологічної інспекції в Закарпатській області та лабораторії Словацького водогосподарського підприємства (м. Кошице) і за результатами досліджень буде дана оцінка якості прикордонних вод, повідомили в Державній екологічній інспекція в Закарпатській області.
    Закарпаття: Якість прикордонних вод перебуває під пильним контролем України та Словаччини

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору