ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Операція "новорічна ялинка-2005"

    29 апреля 2024 понедельник
    63 переглядів

    Державне управління екології та природних ресурсів у Закарпатській області проводить операцію "Новорічна ялинка-2005" для забезпечення належного конт-ролю за законністю заготівлі та реалізації новорічних ялинок. Особливий конт-роль проводиться за організацією роботи з охорони шпилькових насаджень під час проведення операції у межах об'єктів природно-заповідного фонду області.
    У передноворічні дні створено спільні з лісовою охороною та органами внутрішніх справ рейдові групи для контролю за дотриманням природоохоронного законодавства при заготівлі та реалізації ялинок. До роботи рейдових груп залучені громадські інспектори та громадськість. Начальники постів екологічного контролю на держкордоні не допускатимуть вивіз новорічних ялинок за межі області.

    На підставі актів перевірок відділом біоресурсів держуправління погоджено ліміти по заготівлі новорічних ялинок на 2004 р. по лісових підприємствах та об’єктах природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. Цього року обсяг заготівлі становитиме 82315 штук (ялини та ялиці).

    Наразі уже виявлено порушників, які нестимуть адміністративну відповідальність за незаконне знищення зелених насаджень згідно зі статтею 65 Кодексу України “Про адміністративні правопорушення”. На тих, хто наважиться порушити закон, чекає штраф у розмірі від п’яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від семи до дванадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

    Державне управління екоресурсів закликає усіх, хто любить природу і дбає про її збереження, придбати для зустрічі Нового року синтетичну ялинку або інші відповідні художні ви твори.

    Ми звертаємось до вас, шановні друзі, вести нещадну боротьбу з браконьєрами, порушниками Закону України про охорону природи . Особливо щодо тих, котрі зрубують у парках, садах, дендраріях, в лісах Держфонду ялинки, ялиці чи сосни.

    Якщо ви помітили подібні неподобства просимо зателефонувати за номером 61-67-01.

    Прес-служба Держуправління екоресурсів

    у Закарпатській області

    Цьогоріч екологами обстежено 3847 населених пунктів Закарпаття
    Про здобутки та проблеми Державного управління екології та природних ресурсів у Закарпатській області у четвер доповідав Івану Різаку начальник цієї структури Мирон Цюбик
    Екологічний скандал на Закарпатті
    Карпатська конвенція на шляху втілення в життя

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору