ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Першу робочу поїздку Міністр освіти і науки Іван Вакарчук здійснив на Закарпаття

    23 мая 2024 четверг
    53 переглядів

    У регіоні, всупереч прогнозам ректора Ужгородського національного університету (УжНУ) Миколи Вегеша, «академічний» міністр особливо переймався проблемами середньої школи.

    Насамперед міністр попросив освітян заспокоїти дітей щодо зовнішнього оцінювання, мовляв, «ваші знання - ваші, і вони просто будуть виявлені тестуванням». І. Вакарчук також повідомив, що прагнув зведення до мінімуму ручного опрацювання тестів, проте цього року це ще не можливо щодо математики і української мови.

    Роботу вчителів міністр назвав «месійною» і висловив прохання організувати реєстр тих дітей шкільного віку, які нині з тих чи інших причин перебувають поза школою. Міністр зазначив, що сьогодні не реалізовується право кожного на якісну освіту. Тому пообіцяв запровадити соціальні гарантії для сільських вчителів, а також розпочати програму «Обдаровані діти села».

    Іван Вакарчук зазначив, що прагне відновити систему позашкільних закладів, а для відродження духовних цінностей в освіті планує залучити церкву різних конфесій і громадські організації.

    ***

    Раніше ректор Ужгородського національного університету Микола Вегеш під час прес-конференції висловив припущення, що новопризначений міністр як науковець більше перейматиметься проблемами вищої школи та науки, менше уваги звертаючи на шкільну та дошкільну освіту.
    Ректор УжНУ Микола Вегеш вважає, що новий міністр освіти Іван Вакарчук менше приділятиме уваги школам
    На Меланку дві школи закарпатського селища Вилок отримали від Ющенка комп'ютерні класи, літературу та три автобуси
    Закарпаття: На гірській Міжгірщині відкрили 2-у чергу школи-дитсадка та новий дитсадок-інтернат
    Жінка-педагог із Москви "штампує" вундеркіндів у ...закарпатському селі!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору